CaixaForum Madrid tanca l’exposició “Yo veo lo que tú no ves” amb diverses conferències i projeccions

CaixaForum Madrid tanca l’exposició “Yo veo lo que tú no ves” amb diverses conferències i projeccions

L'exposició, que ja ha rebut més de 16.0000 visitants, tanca el proper diumenge 20 de setembre amb un programa ple d'activitats concentrades els dies 19 i 20. Entre les activitats trobem el Cicle de projeccions "Un mundo invisible", les Conferencies "Otro imaginario. Creación plástica y autismo" i els Tallers familiars "¿De cuántas maneras se puede dibujar?"

Més informació a la web de Autismo España.

 


Concert de la Coral infantil ‘El Molinet’ per la Campanya “Cantem per l’Autisme”

Concert de la Coral infantil ‘El Molinet’ per la Campanya “Cantem per l’Autisme”

El diumenge 21 de juny a les 13 hores la coral El Molinet cantarà per sensibilitzar sobre el Trastorn de l'Espectre Autista, al Pati del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, al carrer Jacint Verdaguer 95 bis de Molins de Rei. La coral, formada l'any 1994, compta amb més de 30 cantaires d'entre 3 i 16 anys i 6 directors, els grups estan distribuïts en petits (3-6 anys), mitjans (7-10 anys) i grans (11-16 anys).


La Campanya ‘Cantem per l’Autisme’ torna amb un concert de les Corals de l’Escola Voramar de Barcelona

La Campanya ‘Cantem per l’Autisme’ torna amb un concert de les Corals de l’Escola Voramar de Barcelona

Aquest dissabte 13 de juny a les 19'15 hores a l'Església de Sant Francesc d'Assis, al carrer Ramón Turró nº 130 de Barcelona, gaudirem del concert de les corals de l'Escola Voramar de Barcelona, formada per grups d'iniciació al cant coral, grups de petits i mitjans, amb cantaires de 1r a 6è de primària, i grups de grans, que estan cursant l'ESO. En aquest concert els hi ha acompanyen la coral d'adults Coral•lia. Una nova oportunitat de gaudir del cant coral solidari per sensibilitzat a la població sobre el Trastorn de l'Espectre Autista.


Més de 45.000 visitants a l’exposició ‘Jo veig el que tu no veus’ a CaixaForum Barcelona

Més de 45.000 visitants a l’exposició ‘Jo veig el que tu no veus’ a CaixaForum Barcelona

L'exposició tanca amb 45.628 visitants, que van gaudir de l'excepcional talent d'artistes amb TEA de Catalunya i Alemanya. Ara la mostra viatja a CaixaForum Madrid on es podrà visitar del 26 de juny al 20 de setembre. Durant els 4 mesos que va durar l'exposició es van realitzar un seguit d'activitats paral·leles que van acabar de constatar l'èxit de l'exposició. Al cicle de conferències ‘Un altre imaginari. Creació plàstica i autisme' van assistir 757 persones, al cicle de projeccions ‘Un món invisible' hi van assistir 259 persones i als tallers ‘De quantes maneres es pot dibuixar?' dirigit a famílies van assistir 281 persones. Entre els assistents a l'exposició es van repartir més de 1.500 díptics de sensibilització ‘Hola, em dic Pau i tinc Trastorn de l'Espectre Autista' on, en forma de còmic, en Pau ens explica algunes de les coses que li passen i com les viu.


Cicle de Projeccions 'Un món invisible' a CaixaForum Barcelona

Cicle de Projeccions 'Un món invisible' a CaixaForum Barcelona

Des del 2 d'abril fins als 16 de maig es projectaran diversos films a CaixaForum Barcelona dins del Cicle de Projeccions ‘Un Món Invisible, que forma part de les activitats paral•leles de l'exposició ‘Jo veig el que tu no veus'. Les entrades tenen un preu de 4€ (50% de descompte per clients de "la Caixa"). Entrades disponibles a la web de l'Obra Social "la Caixa". Aforament limitat. 

Dimecres 15 d'abril a les 19h projecció del documental ‘Poca Vergonya'.
Dimecres 29 d'abril a les 19h projecció del documental ‘¿Qué tienes debajo del sombrero?'
Dissabte 9 de maig a les 17'30h projecció del documental ‘María y yo'
Dissabte 16 de maig a les 17'30h projecció de la pel•lícula d'animació ‘Mary and Max


 


Mas Casadevall organitza la conferència 'Diagnòstic precoç i intervenció primerenca en els trastorns de l'espectre autista (TEA)'

Mas Casadevall organitza la conferència 'Diagnòstic precoç i intervenció primerenca en els trastorns de l'espectre autista (TEA)'

El proper 22 d'abril a les 8:45 comença a Cosmo Caixa, carrer Isaac Newton 26 de Barcelona, aquesta jornada de sensibilització comparativa, sobre la diagnosi i atenció precoç de l'autisme al nostre país i als Estats Units. La jornada compta amb la col•laboració del Mind Institute, Universitat Califòrnia Davis (EUA), la Fundació Obra Social "la Caixa" i el Rotary Club de Banyoles.

Inauguren la conferència l'honorable Sr. Boi Ruiz, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Sr. José Luis Bruned, Vicepresident del Patronat de la Fundació Autisme Mas Casadevall, el Sr. Marc Simón, Director Corporatiu de l'Àrea Social de la Fundació Bancaria "la Caixa" i el Sr. Miquel Pino, President del Rotary Club de Banyoles. Els ponents seran Declan Murphy, Investigador de ciències del neurodesenvolupament de Londres, Amaia Hervás Zúñiga, Directora UETD de l'Hospital de Sant Joan de Déu, Ricardo Canal Bedia, Professor de la Universitat de Salamanca i María Díez-Juan, de Sant Joan de Déu, del Mind Institute i MasCasadevall, David G. Amaral, Director Científic del Mind Institute, i Sally J. Rogers, Directora d'investigació del Mind Institute.

Les inscripcions a la conferència son gratuïtes, la traducció simultània de l'anglès té un preu de 10€. Aforament limitat.

Programa i inscripcions a Mas Casadevall.

 

 

 

 

 


L’exposició “Jo veig el que tu no veus” es fa un lloc entre els medis de comunicació

L’exposició “Jo veig el que tu no veus” es fa un lloc entre els medis de comunicació

L'exposició ‘Jo veig el que tu no veus', amb més de 11.000 visites en les seves primeres setmanes a CaixaForum Barcelona, ha estat tot un èxit en afluència de visitants i de repercussió als medis de comunicació, que han informat sobre l'excepcional mostra de dibuixos de persones amb TEA, i altres trastorns. El medis de comunicació BTVTV3TelecincoLa VanguardiaEl Periódico de Catalunya i El Pais  han dedicat part del seu espai per informar sobre l'exposició, que es podrà visitar fins al 24 de maig a la Sala 5 de CaixaForum.


Inauguració de l’exposició ‘Jo veig el que tu no veus’, l’art des de l’autisme, al CaixaForum Barcelona

Inauguració de l’exposició ‘Jo veig el que tu no veus’, l’art des de l’autisme, al CaixaForum Barcelona

CaixaForum Barcelona acollirà, del 4 de febrer al 25 de maig, l'exposició ‘Jo veig el que tu no veus', una iniciativa de la Federació Catalana d'Autisme i Asperger (FECAA) que vol sensibilitzar la societat sobre l'excepcional talent artístic de moltes persones amb Trastorns de l'Espectre Autista (TEA) o altres trastorns de personalitat. Alhora, ha estat una ocasió única per a la cohesió i intercanvi d'experiències de les diferents entitats que integren la federació.

La mostra consta, d'una banda, d'unes 25 obres d'usuaris (nens i adults) dels diferents centres catalans de la FECAA. D'una altra banda, d'unes altres 25 que l'any 2009 ja es van exposar amb èxit a la prestigiosa exhibició d'art contemporani Documenta de Kassel, en una exposició que duia el mateix títol que la mostra catalana. En aquella ocasió, les obres eren d'artistes alemanys adults amb diversos trastorns de personalitat, sobretot autisme, Asperger i TDAH. En l'exposició, que després de Barcelona es traslladarà al CaixaForum de Madrid, es podran veure exemples del costum dels artistes per reproduir el món amb fidelitat, per repetir elements o per representar la realitat per mitjà de nombres i paraules.

L'exposició té com a comissaris a Clara Laguillo i l'il•lustrador Miguel Gallardo, que anys enrere protagonitzà el llibre il•lustrat ‘María y yo' i el posterior documental. La mostra ha comptat amb la col•laboració del'Obra Social ‘La Caixa', d'Autisme Alemanya i del també alemany AKKU (Autisme, Art i Cultura), així com dels diferents centres de la FECAA.

Paral•lelament a l'exposició s'han organitzat unes ‘Activitats paral•leles':

El cicle de projeccions  ‘Un món invisible' amb els documentals ‘¿Qué tienes debajo del sombrero?', ‘Poca vergonya' i ‘Mary and Max'.

El cicle de conferències  ‘Un altre imaginari. Creació plàstica i autisme'. 

Taules rodones i tallers de dibuix i pintura.

Mes informació www.obrasocial.lacaixa.es , Invitació CaixaForum

------------------------------------------------------------------------------------------------

La Federació Catalana d'Autisme i Asperger (FECAA) és una organització nascuda l'any 2010 per promoure, coordinar i representar les entitats federades. Està oberta a totes les entitats i organitzacions que treballen per l'autisme a Catalunya. Amb seu a Barcelona, la integren actualment 12 entitats. Forma part d'Autisme Espanya i Autisme Europa.

 

 

 


 


Exposició de les il•lustracions dels llibres “Puzle de Contes” i El diari d’en Leo”

Exposició de les il•lustracions dels llibres “Puzle de Contes” i El diari d’en Leo”

L'exposició, organitzada per la Federació, estarà al Centre Cívic la Sedeta , al carrer Sicília 321 de Barcelona, des del 12 de gener fins al 7 de febrer. Presentació del llibres el dimarts 20 de gener a les 19:30 hores a la mateixa sala d'exposicions. 

"Puzle de contes" es un llibre compost per 12 contes, de 12 escriptors diferents, amb 12 il•lustracions. Son 12 maneres diferents de veure la realitat de l'Autisme. Edició a càrrec del Centre de Recursos en TEA de la Catalunya Central.

"El diari d'en Leo" és un àlbum il•lustrat creat amb la voluntat d'explicar a tothom, amb una visió fresca, sensible i pedagògica, el trastorn de l'espectre autista (TEA). Cristina Benítez, autora que pública amb el pseudònim Krusttyh Benyh, es va inspirar en els nens i nenes del Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet per escriure el llibre. Edició a càrrec de l'Editorial Gregal.  

Més informació al Pròleg de l'exposició.


Torna la Campanya “Cantem per l’Autisme” amb un concert als Amics de l’UNESCO de Barcelona

Torna la Campanya “Cantem per l’Autisme” amb un concert als Amics de l’UNESCO de Barcelona

Concert de la Coral infantil Tessel.la i Coral Preludi, el dissabte 20 de desembre a les 11:30 hores a la seu dels Amics de l'UNESCO de Barcelona, al carrer Mallorca 207, principal. Es la segona vegada que la Coral Tessel.la participa en la campanya, aquesta vegada acompanyada per la Coral d'adults Preludi, que va néixer al 1986 al barri de Lesseps i compte amb un repertori de més de 250 peces, tant de cant "a capella" com per obres amb acompanyament instrumental.