Carrilet guanya la VI convocatòria dels Premis de Investigació en Salut Mental Infantil i Juvenil

Carrilet guanya la VI convocatòria dels Premis de Investigació en Salut Mental Infantil i Juvenil

Els Premis de Investigació en Salut Mental Infantil i Juvenil, convocats per la "Revista de Psicopatología y Salud Mental" de la Fundació Orienta, van ser lliurats el passat mes de novembre a Sant Boi de Llobregat. El Jurat, presidit honoríficament per la il•lustríssima Sra. Lluïsa Moret i Sabidó alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, va concedir el premi al treball "Us de la imitació en psicoteràpia psicoanalítica amb infants amb trastorn de l'espectre autista greu: efectes de la interacció social recíproca", estudi realitzat pel Servei de investigació i Formació Carrilet. Les autores del treball Dra. Eulàlia Arias Pujol, Elena Fieschi Viscardi, Dra. Júlia Miralbell Blanch, Cristina Castelló Torra, Anna Solevila i Jané, la catedràtica de Metodologia de les Ciències del Comportament de la Universitat de Barcelona Mª Teresa Anguera i Argilaga i Marina Mestres Martorell, membres de l'equip de investigació Carrilet o col•laboradores, van assistir a l'acte acompanyades de Elisabeth Sánchez, gerent de Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet.


Estrena del curt d’animació “Junts per fer més”

Estrena del curt d’animació “Junts per fer més”

La Federació estrena a la seva web el curt d'animació "Junts per fer més" on es fa una crida per unir esforços per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA. El curt, que compte amb il•lustracions de Miguel Gallardo, fa una crida a tots el sectors de la població per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA i la de les seves famílies. 

La Federació demana col•laboració en la difusió del curt que podeu trobar a la seva web als botons laterals o també el podeu trobar a l'espai de youtube de la Federació.

 

 

 

 

 


XVII Congrés AETAPI, Barcelona 2014

XVII Congrés AETAPI, Barcelona 2014

El dies 13, 14 i 15 de Novembre Barcelona acollirà el congrés AETAPI sota el lema "Construimos capacidad: evidencia, innovación y creatividad". Es celebrarà a l'Auditori i Centre de Convencions AXA, a l'avinguda Diagonal 547 de Barcelona. Entre els ponents es troben la Dra. Judith Gould (London University), Barry Prizant (Programa SCERTS, Brown University, EEUU), i Anne Dvortcsak (Programa Impact, EEUU), entre els ponents nacionals trobem a Javier Tamarit, Agustín Illera, Francesc Sistach, entre d'altres. En dies anteriors al congrés s'ha organitzat un curs introductori i avançat del Model Scerts. SCERTS® es un model educatiu innovador per treballar amb TEA i famílies. Inscripcions i més informació sobre AETAPI i SCERTS a: http://congresoaetapi.org/
Les places son limitades, el dia 1 d'octubre canvi de preu.


 


Presentació del llibre “El diari d’en Leo”

Presentació del llibre “El diari d’en Leo”

La Federació Catalana d'Autisme i Asperger i l'Editorial Gregal presentaran "El diari d'en Leo" el proper dijous 5 de juny a les 19:00, a la Biblioteca Jaume Fuster, Plaça Lesseps 20-22 de Barcelona. Intervindran com a ponents José Luis Bruned, president de la Federació, Berta Salvadó, directora de COADI (Centro de Orientación y Asistencia al Desarrollo Integral), Elisabet Sánchez, gerent del Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet, Carlota Petit, mare d'un nen del Centre d'Educació Especial L'Alba, Cristina Benítez, autora, i Jordi Albertí, editor del llibre. L'acte finalitzarà amb la signatura de llibres. Més informació al Pròleg del llibre: "L'autora, la Cristina Benítez, va arribar un dia al Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet amb ganes de conèixer com són els nens i nenes de la nostra escola, amb la il•lusió de fer un llibre dedicat al Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) en el qual, la història i les il•lustracions subratllessin la vida de les persones que en són afectades". Invitació


Presentació

Presentació

El divendres 16 de maig a les 20'00 hores es presenta a Barcelona el llibre "Puzle de Contes" del Centre de Recursos en TEA de la Catalunya Central (CR TEA CC). El llibre consta de 12 contes i 12 il•lustracions que "ens porten a la realitat de l'autisme d'una manera màgica, poètica, optimista". La presentació serà a càrrec de Rosa Serrano, directora del CR TEA CC, i es comptarà amb la presència d'alguns autors e il•lustradors que signaran el llibre en acabar l'acte. Serà a l'Escola Pia Balmes, carrer Balmes 208, Barcelona.


Projecció del documental “Poca Vergonya” a l’Auditori de Blanquerna

Projecció del documental “Poca Vergonya” a  l’Auditori de Blanquerna

La Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport Blanquerna-URL i la Federació Catalana d'Autisme i Asperger us conviden a la projecció del documental "Poca Vergonya". Poca Vergonya és un documental que reflecteix el procés d'assaig i d'interpretació d'una obra de teatre, protagonitzada per nois i noies amb autisme (residents a Mas Casadevall), dins del projecte "Escenaris Especials", dirigit per Clàudia Cedó. Aquest projecte utilitza el teatre com eina d'intervenció psicològica. Es va estrenar a l'Auditori de Banyoles ara fa un any i a Barcelona, a la Filmoteca, amb un èxit notable. El públic va mostrar la seva admiració per la tasca portada a terme per Escenaris Especials i pel treball dels actors. La idea del documental és la de mostrar el camí que fan persones amb trastorn de l'espectre autista fins arribar a pujar a l'escenari i actuar davant del públic, donant valor i visibilitat a l'esforç que fan cada any els alumnes d'Escenaris Especials, les seves famílies i els professionals que envolten el projecte. Dirigeix el documental Gerard Olivé, que ha aconseguit transmetre amb gran fidelitat i delicadesa la filosofia d'Escenaris Especials. Després de la projecció hi haurà un col•loqui en el que participaran el Sr. Fermi Manchado, director tècnic de Mas Casadevall i la Sra. Clàudia Cedó, directora d'Escenaris Especials. L'acte tindrà lloc el dilluns 24 de Març a les 10 h. del matí a l'Auditori de la FPCEE Blanquerna, carrer Císter 34, 08022 Barcelona.    Per assistir CAL REGISTRAR-SE a :  http://bit.ly/1fFQWZI

 

 

 

 


La Institució Guru organitza les 3es Jornades Solidàries

La Institució Guru organitza les 3es Jornades Solidàries

Les jornades d'aquest any "Propostes d'intervenció amb les persones amb TEA i les seves famílies" seran els dies 7 i 8 de març a la Casa del Mar de Barcelona. Per assistir cal realitzar una aportació al Banc d'Aliments. Hi col•labora l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa, Saräu, CNIM, Fundació Autisme Mas Casadevall, APAFAC, Fundació Vicki Bernadet, ASPACE, Hospital San Joan de Dèu i la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona. Les inscripcions es poden fer per correu a: j.guru2014@gmail.com indicant nom i cognoms, ocupació i telèfon de contacte. Per a més informació podeu consultar el programa i la web de les jornades http://jornadesguru2014.wordpress.com/.

 


Torna la campanya “Cantem per l’Autisme”

Torna la campanya “Cantem per l’Autisme”

Aquest Desembre tornen els concerts nadalencs on les corals infantils de Catalunya canten per sensibilitzar sobre l'autisme. La campanya arrenca per segon any consecutiu aquest mateix dissabte 14 a Barcelona amb dos concerts i podrem gaudir durant tot el mes de les corals infantils a altres punts del territori català. Adjuntem el calendari de concerts.

• Coral Al•legro. Dissabte 14 de desembre a les 20:30h a l'Església de Sant Pere Nolasc (Mercedàries). Barcelona.

• Concert d'Hivern de l'Escola de Música Gravi. Dissabte 14 de desembre a les 10:00h als Lluïsos de Gràcia. Barcelona.

• Escola de Música de Vic. Cantades al carrer. Dilluns 16 de desembre a les 15:20h i a les 17:45h, dimarts 17, dimecres 18 i dijous 19, a les 17:45h, a les Escales del Museu Episcopal. Dissabte 21 de desembre, de 18:00h a 20:00h als carrers de Vic.

• Cor Infantil Geriona de l'Escola Municipal de Música de Girona. Dilluns 16 de desembre a les 19:00h a l'Auditori de la Mercè. Girona.

• Coral Saba Nova. Diumenge 22 de desembre a les 12:30h a l'Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura. Girona.

• Cors de l'Escola de Música de Palafrugell. Dijous 26 de desembre a les 11:00h a l'Església de Sant Martí de Palafrugell.


Gran èxit d’assistència a les Jornades d’intercanvi d’experiències educatives en trastorn de l’espectre autista “70 anys després de Kanner”

Gran èxit d’assistència a les Jornades d’intercanvi d’experiències educatives en trastorn de l’espectre autista “70 anys després de Kanner”

El passat novembre es van celebrar a la Universitat de Girona (UdG) les jornades sobre TEA "70 anys després de Kanner" i els més de 300 assistents van gaudir de les ponències de diverses personalitats del món de l'autisme. Es va comentar que la creació de la Càtedra Autisme UdG pot fer d'element catalitzador, a nivell gironí, català, estatal i internacional, de totes aquelles persones interessades pel tema. S'espera que l'any 2014 sigui el del seu naixement. També a 2014, aproximadament durant el mes de juny, sortirà a la llum el llibret recopilatori de les ponències. Podeu veure aquí les conclusions de les Jornades que ens ha enviat el seu organitzador Paco Jiménez.


Premi a Miguel Gallardo

Premi a Miguel Gallardo

El dibuixant i il.lustrador Miguel Gallardo, conegut i amic de tots nosaltres, ha rebut el premi Gràffica 2013. El jurat, format per vint-i-dos professionals de diferents àmbits del disseny y la comunicació visual, li ha  atorgat el premi pel seu elevat nivell artístic com a dibuixant, però també perquè ens explica històries entranyables. El felicitem i li agraïm la seva colaboració en la difusió del que és l'autisme. Trobareu informació dels premis Gràffica 2013 en aquest enllaç .