Cicle de Projeccions 'Un món invisible' a CaixaForum Barcelona

Cicle de Projeccions 'Un món invisible' a CaixaForum Barcelona

Des del 2 d'abril fins als 16 de maig es projectaran diversos films a CaixaForum Barcelona dins del Cicle de Projeccions ‘Un Món Invisible, que forma part de les activitats paral•leles de l'exposició ‘Jo veig el que tu no veus'. Les entrades tenen un preu de 4€ (50% de descompte per clients de "la Caixa"). Entrades disponibles a la web de l'Obra Social "la Caixa". Aforament limitat. 

Dimecres 15 d'abril a les 19h projecció del documental ‘Poca Vergonya'.
Dimecres 29 d'abril a les 19h projecció del documental ‘¿Qué tienes debajo del sombrero?'
Dissabte 9 de maig a les 17'30h projecció del documental ‘María y yo'
Dissabte 16 de maig a les 17'30h projecció de la pel•lícula d'animació ‘Mary and Max


 


Mas Casadevall organitza la conferència 'Diagnòstic precoç i intervenció primerenca en els trastorns de l'espectre autista (TEA)'

Mas Casadevall organitza la conferència 'Diagnòstic precoç i intervenció primerenca en els trastorns de l'espectre autista (TEA)'

El proper 22 d'abril a les 8:45 comença a Cosmo Caixa, carrer Isaac Newton 26 de Barcelona, aquesta jornada de sensibilització comparativa, sobre la diagnosi i atenció precoç de l'autisme al nostre país i als Estats Units. La jornada compta amb la col•laboració del Mind Institute, Universitat Califòrnia Davis (EUA), la Fundació Obra Social "la Caixa" i el Rotary Club de Banyoles.

Inauguren la conferència l'honorable Sr. Boi Ruiz, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Sr. José Luis Bruned, Vicepresident del Patronat de la Fundació Autisme Mas Casadevall, el Sr. Marc Simón, Director Corporatiu de l'Àrea Social de la Fundació Bancaria "la Caixa" i el Sr. Miquel Pino, President del Rotary Club de Banyoles. Els ponents seran Declan Murphy, Investigador de ciències del neurodesenvolupament de Londres, Amaia Hervás Zúñiga, Directora UETD de l'Hospital de Sant Joan de Déu, Ricardo Canal Bedia, Professor de la Universitat de Salamanca i María Díez-Juan, de Sant Joan de Déu, del Mind Institute i MasCasadevall, David G. Amaral, Director Científic del Mind Institute, i Sally J. Rogers, Directora d'investigació del Mind Institute.

Les inscripcions a la conferència son gratuïtes, la traducció simultània de l'anglès té un preu de 10€. Aforament limitat.

Programa i inscripcions a Mas Casadevall.

 

 

 

 

 


L’exposició “Jo veig el que tu no veus” es fa un lloc entre els medis de comunicació

L’exposició “Jo veig el que tu no veus” es fa un lloc entre els medis de comunicació

L'exposició ‘Jo veig el que tu no veus', amb més de 11.000 visites en les seves primeres setmanes a CaixaForum Barcelona, ha estat tot un èxit en afluència de visitants i de repercussió als medis de comunicació, que han informat sobre l'excepcional mostra de dibuixos de persones amb TEA, i altres trastorns. El medis de comunicació BTVTV3TelecincoLa VanguardiaEl Periódico de Catalunya i El Pais  han dedicat part del seu espai per informar sobre l'exposició, que es podrà visitar fins al 24 de maig a la Sala 5 de CaixaForum.


Inauguració de l’exposició ‘Jo veig el que tu no veus’, l’art des de l’autisme, al CaixaForum Barcelona

Inauguració de l’exposició ‘Jo veig el que tu no veus’, l’art des de l’autisme, al CaixaForum Barcelona

CaixaForum Barcelona acollirà, del 4 de febrer al 25 de maig, l'exposició ‘Jo veig el que tu no veus', una iniciativa de la Federació Catalana d'Autisme i Asperger (FECAA) que vol sensibilitzar la societat sobre l'excepcional talent artístic de moltes persones amb Trastorns de l'Espectre Autista (TEA) o altres trastorns de personalitat. Alhora, ha estat una ocasió única per a la cohesió i intercanvi d'experiències de les diferents entitats que integren la federació.

La mostra consta, d'una banda, d'unes 25 obres d'usuaris (nens i adults) dels diferents centres catalans de la FECAA. D'una altra banda, d'unes altres 25 que l'any 2009 ja es van exposar amb èxit a la prestigiosa exhibició d'art contemporani Documenta de Kassel, en una exposició que duia el mateix títol que la mostra catalana. En aquella ocasió, les obres eren d'artistes alemanys adults amb diversos trastorns de personalitat, sobretot autisme, Asperger i TDAH. En l'exposició, que després de Barcelona es traslladarà al CaixaForum de Madrid, es podran veure exemples del costum dels artistes per reproduir el món amb fidelitat, per repetir elements o per representar la realitat per mitjà de nombres i paraules.

L'exposició té com a comissaris a Clara Laguillo i l'il•lustrador Miguel Gallardo, que anys enrere protagonitzà el llibre il•lustrat ‘María y yo' i el posterior documental. La mostra ha comptat amb la col•laboració del'Obra Social ‘La Caixa', d'Autisme Alemanya i del també alemany AKKU (Autisme, Art i Cultura), així com dels diferents centres de la FECAA.

Paral•lelament a l'exposició s'han organitzat unes ‘Activitats paral•leles':

El cicle de projeccions  ‘Un món invisible' amb els documentals ‘¿Qué tienes debajo del sombrero?', ‘Poca vergonya' i ‘Mary and Max'.

El cicle de conferències  ‘Un altre imaginari. Creació plàstica i autisme'. 

Taules rodones i tallers de dibuix i pintura.

Mes informació www.obrasocial.lacaixa.es , Invitació CaixaForum

------------------------------------------------------------------------------------------------

La Federació Catalana d'Autisme i Asperger (FECAA) és una organització nascuda l'any 2010 per promoure, coordinar i representar les entitats federades. Està oberta a totes les entitats i organitzacions que treballen per l'autisme a Catalunya. Amb seu a Barcelona, la integren actualment 12 entitats. Forma part d'Autisme Espanya i Autisme Europa.

 

 

 


 


Exposició de les il•lustracions dels llibres “Puzle de Contes” i El diari d’en Leo”

Exposició de les il•lustracions dels llibres “Puzle de Contes” i El diari d’en Leo”

L'exposició, organitzada per la Federació, estarà al Centre Cívic la Sedeta , al carrer Sicília 321 de Barcelona, des del 12 de gener fins al 7 de febrer. Presentació del llibres el dimarts 20 de gener a les 19:30 hores a la mateixa sala d'exposicions. 

"Puzle de contes" es un llibre compost per 12 contes, de 12 escriptors diferents, amb 12 il•lustracions. Son 12 maneres diferents de veure la realitat de l'Autisme. Edició a càrrec del Centre de Recursos en TEA de la Catalunya Central.

"El diari d'en Leo" és un àlbum il•lustrat creat amb la voluntat d'explicar a tothom, amb una visió fresca, sensible i pedagògica, el trastorn de l'espectre autista (TEA). Cristina Benítez, autora que pública amb el pseudònim Krusttyh Benyh, es va inspirar en els nens i nenes del Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet per escriure el llibre. Edició a càrrec de l'Editorial Gregal.  

Més informació al Pròleg de l'exposició.


Torna la Campanya “Cantem per l’Autisme” amb un concert als Amics de l’UNESCO de Barcelona

Torna la Campanya “Cantem per l’Autisme” amb un concert als Amics de l’UNESCO de Barcelona

Concert de la Coral infantil Tessel.la i Coral Preludi, el dissabte 20 de desembre a les 11:30 hores a la seu dels Amics de l'UNESCO de Barcelona, al carrer Mallorca 207, principal. Es la segona vegada que la Coral Tessel.la participa en la campanya, aquesta vegada acompanyada per la Coral d'adults Preludi, que va néixer al 1986 al barri de Lesseps i compte amb un repertori de més de 250 peces, tant de cant "a capella" com per obres amb acompanyament instrumental.


Carrilet guanya la VI convocatòria dels Premis de Investigació en Salut Mental Infantil i Juvenil

Carrilet guanya la VI convocatòria dels Premis de Investigació en Salut Mental Infantil i Juvenil

Els Premis de Investigació en Salut Mental Infantil i Juvenil, convocats per la "Revista de Psicopatología y Salud Mental" de la Fundació Orienta, van ser lliurats el passat mes de novembre a Sant Boi de Llobregat. El Jurat, presidit honoríficament per la il•lustríssima Sra. Lluïsa Moret i Sabidó alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, va concedir el premi al treball "Us de la imitació en psicoteràpia psicoanalítica amb infants amb trastorn de l'espectre autista greu: efectes de la interacció social recíproca", estudi realitzat pel Servei de investigació i Formació Carrilet. Les autores del treball Dra. Eulàlia Arias Pujol, Elena Fieschi Viscardi, Dra. Júlia Miralbell Blanch, Cristina Castelló Torra, Anna Solevila i Jané, la catedràtica de Metodologia de les Ciències del Comportament de la Universitat de Barcelona Mª Teresa Anguera i Argilaga i Marina Mestres Martorell, membres de l'equip de investigació Carrilet o col•laboradores, van assistir a l'acte acompanyades de Elisabeth Sánchez, gerent de Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet.


Estrena del curt d’animació “Junts per fer més”

Estrena del curt d’animació “Junts per fer més”

La Federació estrena a la seva web el curt d'animació "Junts per fer més" on es fa una crida per unir esforços per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA. El curt, que compte amb il•lustracions de Miguel Gallardo, fa una crida a tots el sectors de la població per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA i la de les seves famílies. 

La Federació demana col•laboració en la difusió del curt que podeu trobar a la seva web als botons laterals o també el podeu trobar a l'espai de youtube de la Federació.

 

 

 

 

 


XVII Congrés AETAPI, Barcelona 2014

XVII Congrés AETAPI, Barcelona 2014

El dies 13, 14 i 15 de Novembre Barcelona acollirà el congrés AETAPI sota el lema "Construimos capacidad: evidencia, innovación y creatividad". Es celebrarà a l'Auditori i Centre de Convencions AXA, a l'avinguda Diagonal 547 de Barcelona. Entre els ponents es troben la Dra. Judith Gould (London University), Barry Prizant (Programa SCERTS, Brown University, EEUU), i Anne Dvortcsak (Programa Impact, EEUU), entre els ponents nacionals trobem a Javier Tamarit, Agustín Illera, Francesc Sistach, entre d'altres. En dies anteriors al congrés s'ha organitzat un curs introductori i avançat del Model Scerts. SCERTS® es un model educatiu innovador per treballar amb TEA i famílies. Inscripcions i més informació sobre AETAPI i SCERTS a: http://congresoaetapi.org/
Les places son limitades, el dia 1 d'octubre canvi de preu.


 


Presentació del llibre “El diari d’en Leo”

Presentació del llibre “El diari d’en Leo”

La Federació Catalana d'Autisme i Asperger i l'Editorial Gregal presentaran "El diari d'en Leo" el proper dijous 5 de juny a les 19:00, a la Biblioteca Jaume Fuster, Plaça Lesseps 20-22 de Barcelona. Intervindran com a ponents José Luis Bruned, president de la Federació, Berta Salvadó, directora de COADI (Centro de Orientación y Asistencia al Desarrollo Integral), Elisabet Sánchez, gerent del Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet, Carlota Petit, mare d'un nen del Centre d'Educació Especial L'Alba, Cristina Benítez, autora, i Jordi Albertí, editor del llibre. L'acte finalitzarà amb la signatura de llibres. Més informació al Pròleg del llibre: "L'autora, la Cristina Benítez, va arribar un dia al Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet amb ganes de conèixer com són els nens i nenes de la nostra escola, amb la il•lusió de fer un llibre dedicat al Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) en el qual, la història i les il•lustracions subratllessin la vida de les persones que en són afectades". Invitació