Concert de la Coral Notes.cat

Concert de la Coral Notes.cat

El passat 24 d'abril, dins de la Campanya "Cantem per l'Autisme, es va celebrar el concert de Sant Jordi de la Coral Infantil Notes.cat, del Grup Coral Horta. El concert va reunir centenars de persones, es va omplir la platea i l'amfiteatre dels Lluïsos de d'Horta, fins i tot algunes persones van seguir el concert de peu. El concert va començar amb actuació dels mes petits, de 4 a 6 anys, seguits del mitjans, de 7 a 9 anys, i van acabar amb els grans, de 10 a 15 anys, tots ells dirigits per Marta Finestres i acompanyats pel pianista Brando Borràs. També present amb les seves indicacions es trobava Blanca Pastó, directora del Grup Coral Horta. Entreactes el president de la Federació, José Luis Bruned, va agrair la participació de la coral en aquesta campanya de sensibilització sobre l'autisme i el gran interès mostrat pels assistents, entre els que es van repartir més de 150 díptics informatius sobre els TEA.


25 Aniversari de Mas Casadevall

25 Aniversari de Mas Casadevall

El Centre Mas Casadevall celebra aquest any el 25 Aniversari de la seva fundació amb un seguit d'actes. El primer d'aquests actes és un concert benèfic que tindrà lloc el 19 d'Abril a les 20 hores a l'Auditori de Girona en el que Mariona Sarquella interpretarà Chopin al piano i la soprano Chantal Botanch, el baríton Xavier Mendoza i Quim Solà al piano, interpretaran àries i duets d'Òpera. Venda anticipada d'entrades a les taquilles de l'Auditori de Girona i del Teatre Municipal i al tel. 972573313. Els diversos actes commemoratius tindran lloc durant tota la primavera i la tardor del 2013.


Jornada sobre l’Abordatge Integral de l’Autisme

Jornada sobre l’Abordatge Integral de l’Autisme

L'Escola Universitària de la Salut i de l'Esport, EUSES, organitza una jornada sobre l'abordatge integral de l'autisme. Participaran en la jornada la Dra. Viloca i la psicomotricista Àngels Morral, de Carrilet, que parlaran de Psicomotricitat i importància del treball corporal en el tractament d'infants amb autisme, i Fermí Manchado, psicòleg i director tècnic de Mas Casadevall, que parlarà del tractament de l'autisme en la persona adulta. La conferència principal anirà a càrrec del Dr. Charles Aussilloux, psiquiatra infantil de la Facultat de Medicina de la Universitat de Montpellier i especialista en autisme i fisioteràpia. Podeu veure el programa de la jornada per obtenir més informació. Inscripció oberta.


 


Entrevista al President de la Federació

Entrevista al President de la Federació

Dilluns dia 8 d'Abril, amb motiu del Dia Mundial de l'Autisme, el periodista Joan Ortiz, responsable del espai radiofònic Punt.ORG de Radio Estel, que s'emet a les 20 hores, entrevistarà al President de la Federació José Luis Bruned. En l'entrevista es parlarà de les properes activitats de la Federació. 


Els Mossos d’esquadra participen en el Dia Mundial de l’Autisme

Els Mossos d’esquadra participen en el Dia Mundial de l’Autisme

Les accions es concreten  en il.luminació amb llum blava de les seus regionals Policials, programació  de visites guiades a les Comissaries del Municipi per entitats que treballen per persones amb trastorns de l'espectre autista, participació dels agents de la Policia en actes institucionals del Dia Mundial. També s'està creant una fitxa operativa d'ús intern per tal que els agents tinguin una informació bàsica sobre l'autisme quan es trobin en situació d'emergència. 


L'Escola d'Educació Especial Plancó celebra el dia Mundial de l'Autisme

L'Escola d'Educació Especial Plancó celebra el dia Mundial de l'Autisme

Nota de premsa Plançó: Avui és el dia Mundial de l'Autisme, amb el lema "Autisme, més comú del que creus". El projecte de l'Escola d'educació especial Plançó, està dirigit de manera específica a nens i nenes amb autisme de Lleida i Comarques, volem celebrar aquest dia, realitzant una activitat amb els nostres alumnes, així doncs. «Ens movem per l'Autisme fent un camí de color blau...»

Dins de les accions pel dia Mundial de l'Autisme, Contxi Riobó, directora de Plançó, va ser entrevistada al programa  « La tarda » presentat per Marta Romero, on va parlar sobre la tasca que fan a l'escola.

 


L’Escola Guru estrena l’IPAD com eina d’aprenentatge

L’Escola Guru  estrena  l’IPAD com eina d’aprenentatge

L'Escola GURU estrena el seu primer IPAD com una eina que facilita l'aprenentatge de les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista. A través de les diferents aplicacions treballen diversos aspectes educatius. Amb l'app "El Tren del Alfabeto de Lola" s'aprèn l'alfabet i algunes paraules simples i bàsiques. Amb "Dexteria VPP" es treballa la motricitat fina i la disposició de l'escriptura a mà. "Empatico" es una aplicació que en aquests moments només es troba en anglès i ajuda a treballar el reconeixement d'emocions. Amb apps com "Match it up", de la qual trobem diferents nivells, es treballa el reconeixement i l'associació.


IV Conferència sobre Cant Coral i Inclusió

IV Conferència sobre Cant Coral i Inclusió

El Moviment Coral Català celebra la seva IV Conferència sobre Cant Coral i Inclusió, aquest any dedicada a les "Dificultats d'Aprenentatge i Malalties Mentals". L'acte tindrà lloc el dissabte 16 de març al Centre Cívic Urgell, al carrer Comte d'Urgell 145 de Barcelona. La jornada contarà amb la presencia de la Federació Catalana d'Autisme i Asperger amb una ponència de la secretària de la Federació. Es pot assistir de forma gratuïta prèvia inscripció . L'aforament es limitat. Per més informació podeu accedir al programa de l'acte.


 Concert de les Corals de l'Escola Municipal de Música de Sabadell

Concert de les Corals de l'Escola Municipal de Música de Sabadell


El cor estava format per uns 30 nens i nenes d'edats entre els 11 i els 14 anys, dels quals van sortir veus blanques que interpretaven les parts solistes. Acompanyava un conjunt musical de Cámara format per piano, contrabaix, trompeta, flauta de pic i percussió amb intervenció d'un violí solista a càrrec del director de la coral. La cantata, "Breu Història de Catalunya" del mestre Antoni Ros Marbà, de uns 40 minuts de durada té una part narrativa a càrrec d'una persona adulta seguida per la part coral formada per veus blanques en les que ja es podien distingir veus bari tonals, metzos i sopranos. De la part instrumental destacava la intervenció solista de la percussió que ressaltava les parts èpiques i sobre tot el solo de violí a la quarta part de la cantata que acompanyava les parts més líriques o intimistes.


Campanya

Campanya

Torna la Campanya "Cantem per l'Autisme amb nous concerts. El divendres 1 de Març l'Escola Municipal de Música del Conservatori de Sabadell participarà amb el concert que porta com a títol : "Història de Catalunya en cançons". El conjunt de les cançons serà interpretat per els alumnes de tercer curs i després per els de quart curs de l'Escola.  Trobareu tota la informació del concert a la pàgina de la Campanya.