Concert de la Coral Sant Esteve de Castellar del Vallés

Concert de la Coral Sant Esteve de Castellar del Vallés


El dijous 13 de Juny, a les 6 de la tarda, se celebrà el concert de la Coral Sant Esteve de Castellar del Vallés, dins de la campanya "Cantem per l'Autisme". El bon temps i l'esplèndit marc dels jardins de l'Ajuntament, ajudaren a l'èxit de la convocatoria. Varen intervenir tots els grups de cantaires, des dels més menuts als grans, passant pels petits i mitjans, amb acompanyament de piano. La gradació d'edats i de dificultat va permetre també constatar el magnífic treball musical que hi realitzen els responsables. El repertori fou variat, amb cançons d'aquí, i també angleses, isralianes.... Va ser molt bonic veure com es produïa el pas de cantaires que deixaven un grup i eren acollits, cantant, en el grup superior. No va faltar una interpretació final amb tots els grups units, seguida d'un berenar festiu en el que es barrejaren cantaires i públic.


ArtTeràpia i Pràctica Psicomotriu de l’AEC

ArtTeràpia i Pràctica Psicomotriu de l’AEC

 

Jornades de portes obertes d'ArtTeràpia i Pràctica Psicomotriu de l'Associació per a l'Expressió i la Comunicació (AEC), associació que promou la investigació i el desenvolupament en els camps de l'expressió i la comunicació. Aquestes jornades tindran lloc el dissabte 15 i el dijous 27 de juny, i es repetiran després de l'estiu el dijous 5 de setembre. L'horari previst serà el mateix: les 19:15 hores. Lloc : la seu de l'AEC, c/ Malgrat 90 , Barcelona. Per més informació podeu consultar a la web de AEC


 


Important èxit de l’estrena de “Poca Vergonya”

Important èxit de l’estrena de “Poca Vergonya”

El dimarts 28 de Maig la Federació Catalana d'Autisme i Asperger i la Filmoteca de Catalunya varen presentar "Poca Vergonya", un documental ideat per Claudia Cedó, directora d'Escenaris Especials, i per Gerard Olivé, realitzador del documental. Va obrir l'acte una representant de la Federació, i varen introduir el documental Octavi Martí, sotsdirector de la Filmoteca, i els mateixos Claudia Cedó i Gerard Olivé.   El públic, que gairebé omplia la sala, integrat per psicòlegs, educadors, psiquiatres, familiars de persones amb autisme i altres persones interessades en el tema , va submergir-se immediatament en la màgia creada pel documental , que ens presenta un  procés de superació de  les persones amb autisme que actúen en l'obra , sorprenent i admirable. El documental revela possibilitats impensades dels actors quan hi ha algú que s'hi apropa amb talent, professionalitat i una gran sensibilitat. La realització cinematogràfica i el muntatge són excel•lents, la càmera sembla absent però recull imatges plenes de sentit, presentades amb un ritme molt adequat. Hi han moments còmics , silencis expressius, i un acompanyament musical molt encertat. En acabar es va establir un col•loqui entre Claudia Cedó, Gerard Olivé,  Fermí Manchado (director tècnic de Mas Casadevall, on resideixen els nois i noies protagonistes de l'obra) i el públic . El president de la Federació, José L. Bruned va moderar el col.loqui.  Les intervencions i preguntes varen mostrar l'admiració per la tasca i els resultats d'Escenaris Especials, pel treball dels actors, pel suport dels educadors i famílies, i per l'encertada realització cinematogràfica. Podeu veure aquí el trailer del documental.


Campanya “Cantem per l’Autisme”

Campanya “Cantem per l’Autisme”

Proper concert de la Campanya "Cantem per l'Autisme" : el Cor Sant Esteve, de Castellar del Vallés, participa en la Campanya amb el seu concert d'estiu, que tindrà lloc el dijous dia 13 de Juny als jardins de l'Ajuntament de Castellar del Vallés, a les 18 h. Trobareu informació sobre el Cor Sant Esteve a la página de la Campanya.


Estrena de “Poca Vergonya” a la Filmoteca de Catalunya

Estrena de “Poca Vergonya” a la Filmoteca de Catalunya

La Filmoteca de Catalunya estrena a Barcelona el documental "Poca Vergonya". El documental reflecteix el procés d'assaig i d'interpretació d'una obra de teatre  protagonitzada per nois i noies amb autisme (del centre Mas Casadevall), dins del projecte "Escenaris Especials".  Aquest projecte, que utilitza el teatre com eina d'intervenció psicològica, consta de cursos de teatre impartits per professionals de l'àmbit de la Psicologia i de l'Art Dramàtic, adreçats a persones amb risc d'exclusió social, amb l'objectiu de treballar aspectes psicosocials.  Els cursos finalitzen en tallers teatrals. La idea del documental és la de capturar i mostrar el camí que fan persones amb trastorn de l'espectre autista fins arribar a pujar a l'escenari i actuar davant del públic, donant valor i visibilitat a l'esforç que fan cada any els alumnes d' "Escenaris Especials", les seves famílies i els professionals que envolten el projecte. Dirigeix el documental Gerard Olivé, de l'empresa audiovisual Anganyadeu, que ha aconseguit reflectir amb gran fidelitat i delicadesa la filosofia d'Escenaris Especials. L'estrena tindrà lloc el dimarts 28 de Maig a les 18.30 a la sala Laia de la Filmoteca de Catalunya.  Les entrades estaran disponibles, durant tot el dia de l'estrena, a les taquilles de la Filmoteca, a un preu de 4 euros.    Consulteu tarifes especials per grups i carnets.      Per motius d'aforament cal registrar-se.


Entrevistes al Dr. David Amaral, director científic del Mind Institute de Califòrnia

Entrevistes al Dr. David Amaral, director científic del Mind Institute de Califòrnia

El passat 6 d'abril va tenir lloc la conferència del Dr. David Amaral al Cosmo Caixa. Durant la seva estada va ser entrevistat pels medis La Vanguardia "Tractar aviat un trastorn autista frena l'evolució" i el Diario Médico "El autismo podría brotar en la etapa intrauterina". També va ser entrevistat per L'Aixada (revista del Mas Casadevall). Acompanyava al Dr. Amaral la psicòloga Maria Díez que actualment està fent una estada al Mind Institute. La conferència va comptar amb la presència de la Consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, que va presidir l'acte, el vicepresident del Patronat de la Fundació Autisme Mas Casadevall, José Luis Bruned, el director de l'Àrea d'Integració Social de la Fundació la Caixa, Marc Simón, i la coordinadora de la Federació, Àngels Roca. Entre els més de 250 assistents es va comptar amb l'assistència del president d'Autismo España, Antonio de la Iglesia, la presidenta d'Autismo Europa Zsuzsanna Szilvasy i amb membres de diverses entitats catalanes i institucions. Van acudir a la cita diversos professionals del sector, famílies i estudiants, que no es van voler perdre l'oportunitat d'escoltar de primera mà els últims descobriments de les investigacions sobre els TEA.


La Federació visita el Complex Central “Egara” dels Mossos d’Esquadra

La Federació visita el Complex Central “Egara” dels Mossos d’Esquadra

Diversos membres de la Federació, conjuntament amb persones d'altres entitats de Catalunya, van visitar el passat 26 d'abril els serveis Centrals del Mossos d'Esquadra a Sabadell, aquest acte té lloc dins de les activitats programades pels Mossos per commemorar el Dia Mundial de l'Autisme. Els nens i nenes van poder gaudir de la jornada amb diverses activitats com visita als cotxes policials i la demostració de la unitat canina. Els representants de les entitats que van acudir a l'acte, es van reunir amb diverses personalitats del cos policial. Durant la reunió es va parlar de la Fitxa Operativa d'Assistència a Persones amb TEA que han elaborat el Mossos d'Esquadre, amb col•laboració de la Federació i altres entitats catalanes. Aquesta fitxa servirà perquè el policies sàpiguen com actuar davant persones amb TEA que es troben en situacions d'emergència. El cos policial va mostrar la seva preocupació pel nostre col•lectiu i va atendre amablement algunes propostes per actuar amb sensibilitat davant les persones amb autisme o altres discapacitats.


Conferència del Dr. David Amaral

Conferència del Dr. David Amaral

Amb motiu de la celebració del seu 25 aniversari la Fundació Autisme Mas Casadevall, amb la col.laboració de la Federació Catalana d'Autisme i Asperger, convida a la conferència del Dr. David Amaral, director científic del Mind Institute de Califòrnia, el dia 6 de maig a les 19 hores al auditori del Cosmo Caixa, carrer Isaac Newton 26, Barcelona.  Aquesta es una oportunitat excepcional per escoltar a casa nostra a un científic expert i capdavanter en la recerca dels TEA i TDAH, que després de participar en el congrés anual del INFAR( Associació Internacional d'Investigació sobre Autisme), ens posarà al dia del estat de la recerca en aquesta matèria. L'acompanya Maria Díez que farà una breu exposició de la seva experiència al Mind Institute. L'assistència és gratuïta. L'aforament és limitat, per garantir reserva de plaça cal inscripció prèvia.  Es prega entrar a la sala a les 18h.45 m.


Nou servei de la Institució Guru

Nou servei de la Institució Guru

El nou servei d'atenció ambulatòria s'adreça a nens i joves amb diferents patologies, per tractar problemes en la parla, la lectoescriptura i fracàs escolar entre d'altes. S'ofereixen serveis en els camps de psicologia infantil i juvenil, reeducacions psicopedagògiques, psiquiatria, teràpia ocupacional, psicomotricitat, teràpia cognitiva-conductual i logopèdia. L'horari d'atenció serà de dilluns a divendres per les tardes, en hores concertades telefònicament al 936755455. 


 


Campanya "Cantem per l'Autisme"

Campanya

La Coral Infantil Notes.cat del Grup Coral Horta participa en la Campanya " Cantem per l'Autisme" amb el seu Concert de Sant Jordi, que tindrà lloc el 24 d'abril  a les 18:00 hores als Lluïsos d'Horta,  carrer Feliu i Codina 7-9,  Barcelona. Aquest concert de Sant Jordi estarà acompanyat pel pianista Brando Borràs. Trobareu més informació a la página de la Campanya.