Specialisterne Sant Cugat

Specialisterne Sant Cugat

Specialisterne S.Cugat obre les portes aquest mes de Setembre amb el primer curs de formació, destinat a persones amb TEA d'alt funcionament, que han sigut prèviament seleccionades en base a les seves notables habilitats en el camp de la Informática. Els cursos estan centrats en la formació en TIC i en habilitats socials i de comunicació, per tal que aquestes persones puguin treballar per els clients de Specialisterne.  La nova empresa, amb seu a ESADECREAPOLIS de S. Cugat, compta amb l'experiència i el suport de la Specialist People Foundation de Dinamarca i es proposa crear una empresa social sostenible en la que hi puguin treballar 100 persones amb TEA d'alt funcionament, que per elles mateixes no podrien accedir al mercat laboral degut a les seves dificultats en comunicació i en habilitats socials.   Francesc Sistach, creador del blog iAutism és el director de la nova empresa.


Seminari del Centre de Formació i Recerca Carrilet

Seminari del Centre de Formació i Recerca Carrilet

El Centre de Formació i Recerca Carrilet organitza un seminari teòric-pràctic titulat : " Comprensió del funcionament mental autista, abordatges terapèutics i educatius".  En el seminari es parlarà de la detecció precoç dels TEA, de la comprensió del funcionament mental autista i dels diferents abordatges terapèutics.  Anirà a càrrec de la Dra. Llucia Viloca, la psicóloga clínica Balbina Alcácer i altres professionals de Carrilet.   Les dates serán : 27-09-2013, 04-10-2013, 22-11-2013, 24-01-2014 i 21-02-2014.  Podeu consultar el programa i els horaris del seminari..


Jornada de “Derechos y Nuevas Tecnologías” i entrega de premis d’ART-TEA 2013

Jornada de “Derechos y Nuevas Tecnologías” i entrega de premis d’ART-TEA 2013

El proper 19 d'octubre Confederación Autismo España organitza una jornada d'activitats, amb el suport de Fundación ONCE i Fundación Orange. Els actes tindran lloc a la seu de Fundació ONCE, al carrer Sebastian Herrera nº15 de Madrid. La jornada inclourà la presentació de la "Red de Calidad de Vida de Autismo España", l'entrega de premis del certamen 2013 d'ART-TEA i la realització de dos tallers pràctics, "Recursos TIC y Sistemas de Comunicación Aumentativa i Alternativa" i "Protección jurídica de persones con autismo. Aplicaciones prácticas". Per assistir a la jornada cal inscripció prèvia ja que el nombre de places pels tallers es limitat. Podeu consultar el programa i realitzar la inscripció a la web de Confederación Autismo España.


10e Congrés Internacional d’Autisme Europa

10e Congrés Internacional d’Autisme Europa

Autisme Europa convoca aquest any 2013 el seu 10e Congrés Internacional amb el lema "New dimensions for Autism" , en el any del 30e aniversari de l'entitat. El Congrés se celebrarà a Budapest els dies 26, 27 i 28 de Setembre . Es pot consultar el programa i accedir a la inscripció a través d'aquest enllaç.


“Autismo con discapacidad intelectual grave”

“Autismo con discapacidad intelectual grave”


La Doctora Rita Jordan, catedràtica de Psicologia Infantil i Professora emèrita d'Estudis sobre Autisme a l'Escola d'Educació de la Universitat de Birmingham , impartirà el seminari "Autismo con discapacidad intelectual grave", els dies 14 i 15 de Novembre del 2013, a la sala d'actes de la Fundación ONCE de Madrid. Podeu consultar el programa.


Presentació del llibre “Tan lejos y tan cerca”

Presentació del llibre “Tan lejos y tan cerca”

El 3 de juliol es va presentar el llibre "Tan lejos y tan cerca", a la seu de la Federació Catalana d'Autisme i Asperger, a Barcelona. L'acte va estar presidit per Asunción Murillo, autora, i pel president de la Federació, Jose Luis Bruned. Els acompanyaven a la taula Nuria Muset, directora de la Fundació Privada Gandhi, i Irene Beltrán. El llibre de poemes i prosa obra d' Asunción Murillo, llicenciada en filologia romànica i professora jubilada de literatura espanyola, recull les seves vivències en relació amb el seu fill Eduardo, persona adulta afectada per autisme, durant aquests darrers 45 anys. Per l'autora aquest llibre es una forma de comunicar-se amb el seu fill. A Gandhi en el Taller de Poesia, en el que hi participa Eduardo, utilitzen habitualment "Tan lejos y tan cerca" com a eina de treball que permet adquirir vocabulari, comprendre les metàfores, accedir al timbre i a la musicalitat que té la poesia i millorar l'expressió dels sentiments. Els assistents van gaudir de la lectura d'alguns dels poemes, tot seguit es va obrir un col•loqui i l'acte va finalitzar amb la signatura de llibres.

El llibre es pot comprar per correu a l'adreça murilas@hotmail.es.


Presentació del llibre “Puzle de Contes”

Presentació del llibre “Puzle de Contes”

El passat 7 de juny es va presentar a l'Auditori de la biblioteca "Vapor Badia" de Sabadell el llibre "Puzle de contes", del Centre de Recursos en Trastorn de l'Espectre Autista Catalunya Central. La secretària de la Federació va esta present en aquest acte. L'acte va presentar, a més d'aquest conte de 12 escriptors amb il•lustracions de 12 artistes, aquesta nova entitat, activa des del mes de març del 2013. Les famílies de la Catalunya central poden acudir a aquest Centre on trobaran una biblioteca específica, banc de joguines per a la teràpia domiciliària, llistat de professionals, tallers de formació per pares i professionals i moltes coses més, totes de forma gratuïta. Entre alguns dels seus projectes de futur hi ha l'organització d'esplais i jornades de respir. Més informació a la web de CR TEA CC


 


Concert de la Coral Sant Esteve de Castellar del Vallés

Concert de la Coral Sant Esteve de Castellar del Vallés


El dijous 13 de Juny, a les 6 de la tarda, se celebrà el concert de la Coral Sant Esteve de Castellar del Vallés, dins de la campanya "Cantem per l'Autisme". El bon temps i l'esplèndit marc dels jardins de l'Ajuntament, ajudaren a l'èxit de la convocatoria. Varen intervenir tots els grups de cantaires, des dels més menuts als grans, passant pels petits i mitjans, amb acompanyament de piano. La gradació d'edats i de dificultat va permetre també constatar el magnífic treball musical que hi realitzen els responsables. El repertori fou variat, amb cançons d'aquí, i també angleses, isralianes.... Va ser molt bonic veure com es produïa el pas de cantaires que deixaven un grup i eren acollits, cantant, en el grup superior. No va faltar una interpretació final amb tots els grups units, seguida d'un berenar festiu en el que es barrejaren cantaires i públic.


ArtTeràpia i Pràctica Psicomotriu de l’AEC

ArtTeràpia i Pràctica Psicomotriu de l’AEC

 

Jornades de portes obertes d'ArtTeràpia i Pràctica Psicomotriu de l'Associació per a l'Expressió i la Comunicació (AEC), associació que promou la investigació i el desenvolupament en els camps de l'expressió i la comunicació. Aquestes jornades tindran lloc el dissabte 15 i el dijous 27 de juny, i es repetiran després de l'estiu el dijous 5 de setembre. L'horari previst serà el mateix: les 19:15 hores. Lloc : la seu de l'AEC, c/ Malgrat 90 , Barcelona. Per més informació podeu consultar a la web de AEC


 


Important èxit de l’estrena de “Poca Vergonya”

Important èxit de l’estrena de “Poca Vergonya”

El dimarts 28 de Maig la Federació Catalana d'Autisme i Asperger i la Filmoteca de Catalunya varen presentar "Poca Vergonya", un documental ideat per Claudia Cedó, directora d'Escenaris Especials, i per Gerard Olivé, realitzador del documental. Va obrir l'acte una representant de la Federació, i varen introduir el documental Octavi Martí, sotsdirector de la Filmoteca, i els mateixos Claudia Cedó i Gerard Olivé.   El públic, que gairebé omplia la sala, integrat per psicòlegs, educadors, psiquiatres, familiars de persones amb autisme i altres persones interessades en el tema , va submergir-se immediatament en la màgia creada pel documental , que ens presenta un  procés de superació de  les persones amb autisme que actúen en l'obra , sorprenent i admirable. El documental revela possibilitats impensades dels actors quan hi ha algú que s'hi apropa amb talent, professionalitat i una gran sensibilitat. La realització cinematogràfica i el muntatge són excel•lents, la càmera sembla absent però recull imatges plenes de sentit, presentades amb un ritme molt adequat. Hi han moments còmics , silencis expressius, i un acompanyament musical molt encertat. En acabar es va establir un col•loqui entre Claudia Cedó, Gerard Olivé,  Fermí Manchado (director tècnic de Mas Casadevall, on resideixen els nois i noies protagonistes de l'obra) i el públic . El president de la Federació, José L. Bruned va moderar el col.loqui.  Les intervencions i preguntes varen mostrar l'admiració per la tasca i els resultats d'Escenaris Especials, pel treball dels actors, pel suport dels educadors i famílies, i per l'encertada realització cinematogràfica. Podeu veure aquí el trailer del documental.