2a. jornada d’especialització carrilet “neurones mirall: on tu i jo ens trobem”

2a. jornada d’especialització carrilet “neurones mirall: on tu i jo ens trobem”

La jornada pretenia establir ponts entre la neurociència i les pràctiques clíniques i educatives, per retroalimentar-se les unes a les altres i aportar nous coneixements, que permetin millorar la qualitat de vida de les persones que tractem en les diferents institucions sanitàries i educatives en les que treballem.

La jornada pretenia establir ponts entre la neurociència i les pràctiques clíniques i educatives, per retroalimentar-se les unes a les altres i aportar nous coneixements, que permetin millorar la qualitat de vida de les persones que tractem en les diferents institucions sanitàries i educatives en les que treballem.

La jornada va ser un èxit de convocatòria, ja que hi van assistir 370 professionals de 105 institucions diferents de la xarxa socio-sanitària i educativa de Catalunya.

El Dr. Ramon Mª Nogués va endinsar als assistents, de forma didàctica i engrescadora, en el món de la neurologia relacionada amb les emocions i les relacions interpersonals; el Dr. Marco Iacoboni va explicar més en profunditat el paper de les neurones mirall en relació als Trastorns de l'Espectre Autista i a la videoconferència de la tarda va poder respondre els dubtes en relació a les neurones mirall, generats al llarg de la jornada.
També es van poder veure diferents aplicacions clíniques, per les que la descoberta de les neurones mirall pot tenir conseqüències directes, tant en la millora dels tractaments, com en la comprensió de les seves conseqüències.

L'Eulàlia Arias, l'Elena Frieschi i la Marina Mestres, membres de l'equip de recerca de Carrilet, van presentar el seu treball de recerca sobre els avantatges d'incloure la imitació sistemàtica i significativa en el setting psicoterapèutic amb infants amb autisme. Van presentar uns resultats preliminars del seu treball i van mostrar el sistema de categories observacionals que estan creant.

A la tarda es van poder escoltar les experiències de Remei Tarragó i Maite Mañosa en relació a l'aplicació dels coneixements sobre neurones mirall en el camp dels infants prematurs i l'experiència de Patxi del Campo en relació a la importància dels processos de diàleg, imitació i creació compartida en els tractaments musicoterapèutics amb persones adultes amb TEA.

En el marc d'aquesta jornada també es va fer un merescut homenatge a la Dra. Llúcia Viloca, psiquiatra i fundadora de Carrilet, per tota la seva trajectòria i dedicació, tant humana com professional.
A la jornada també es va presentar el llibre "Comprensión y abordaje educativo y terapético del TEA" escrit per l'equip de Carrilet i publicat per l'editorial Horsori, que s'ha dedicat a la Dra. Viloca.


Concert del Cor Infantil Casp i del Grup Coral Casp

Concert del Cor Infantil Casp i del Grup Coral Casp

El Cor Infantil Casp i al Grup Coral Casp, del Col•legi Casp de Barcelona, varen oferir el seu concert de Nadal el passat dia 18 de desembre a l'Església dels Jesuïtes de Casp, dirigits per Ma Jesús Culleré i acompanyats al piano per Núria Fenollosa. El Cor Infantil va interpretar dues cançons de Domingo Monbiela, mentre que el Grup Coral ens va oferir una variada mostra de Nadales europees. Finalment, els dos cors varen cantar conjuntament, entre altres, l'entranyable Nadala catalana " El Noi de la Mare". El concert va revelar l'excel•lent treball fet per Ma Jesús Culleré

.


Concert de les corals El Virolet i Sinera dels Lluïsos de Gràcia

Concert de les corals El Virolet i Sinera dels Lluïsos de Gràcia

El passat 14 de desembre les corals El Virolet i Sinera, dels Lluïsos de Gràcia, van celebrar un gran concert de Nadal on van donar suport a la campanya "Cantem per l'Autisme". Van ser els petits, d'entre 4 i 6 anys, els encarregats d'obrir el concert nadalenc i es van anar succeint les cançons dels diferents grups, des de els mes petits fins als més grans. Per tancar, tots els grups de El Virolet, la Coral Sinera i fins i tot els assistents a l'acte, van interpretar "Desembre Congelat". Tot un èxit de concert que va aconseguir omplir la capella de la Salle de Gràcia.


Concert de les Corals de l’Escola Municipal de Música de Banyoles

Concert de les Corals de l’Escola Municipal de Música de Banyoles

La Jove Orquestra de Banyloles, el Quartet Ateneu i el Cor Gran de l'Escola de Música de Banyoles, van celebrar el seu concert de Nadal sota la direcció de Càndid Rodriguez, Andrea Mameli i Natalya Nesterchuck, i acompanyats al piano per Ultano Gomez. El quartet Ateneu va interpretar una Serenata de Mozart i una Ària de Bach, acompanyades de violí , viola i violoncel. Les dues seccions de la Jove Orquestra( secció Balma i secció Batenvic), van interpretar, entre altres, Hanukkah Song de Cançó Hebrea, el Concert de Brandenburg n.5 de J.S.Bach, i la secció Batenvic conjuntament amb el Cor Gran, What a wonderful World ( G. D. Weiss) i Al.leluia (L. Cohen). El concert va ser un éxit i el nombrós públic, més de 200 persones, va omplir l'Església de Santa Maria dels Turers.


Concert de les Corals Mozart i Corelli i la Coral Xera

Concert de les Corals Mozart i Corelli i la Coral Xera


Èxit de públic i èxit musical per la qualitat de les obres i dels grups que las interpretaven. El concert es va iniciar amb la "Missa puerorum" del compositor Jordi-Lluís Rigol, director dels cors. Una composició d'estil musical contemporani de caràcter neoclàssic i atonal, de gran nivell, que fou molt ben interpretada, amb musicalitat i disciplina, pels nens i nenes dels cors. La coral Xera, formada per pares i mares de l'escola, va mostrar un gran nivell en la interpretació d'un ampli ventall d'estils musicals i d'autors, destacant un Ave Maria de T.Luis de Victoria i un arranjament d'una nadala popular catalana fet pel mateix J.Ll.Rigol.


Mas Casadevall a TV3

Mas Casadevall a TV3

El dimarts 4 de desembre TV3 va emetre el programa Divendres des de Serinyà. El programa, de quinze minuts de durada, va voler destacar la presència del Mas Casadevall en el municipi, oferint un reportatge de molta qualitat sobre el Mas.

El presentador, Espartac Peran, va conduir una conversa amb Fermí Manchado, director tècnic del Mas, una mare i un pare de residents. Es va parlar de l'autisme destacant la importància del treball com a element terapèutic per a les persones afectades. La conversa va ser il•lustrada amb abundants seqüències de l'entorn físic del Mas i del treball que els residents realitzen.


El sector de la Discapacitat surt massivament al carrer

El sector de la Discapacitat surt massivament al carrer

El diumenge 2 de desembre, per commemorar el Dia Mundial de la Discapacitat, el sector es va mobilitzar i va sortir al carrer per defensar els seus drets i denunciar el impagaments i les retallades.

La convocatòria va reunir pels carrers de Madrid milers de persones, entre afectats, familiars i treballadors. Va ser una marxa sense precedents a la que va acudir "Autismo España" i les seves entitats i diverses entitats catalanes.


Concentració a Barcelona per el Dia Internacional de la Discapacitat

Concentració a Barcelona per el Dia Internacional de la Discapacitat

Aquest dilluns 3 de desembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Discapacitat, centenars de persones es van concentrar a la Plaça Sant Jaume per dir prou a les retallades. Denuncien la reducció de les subvencions, lo qual posa en perill el sector.
També es va denunciar la retallada en l'atenció precoç i un "retrocés en el camí de la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat intel•lectual".


3 DE DESEMBRE DIA DE LA DISCAPACITAT

3 DE DESEMBRE DIA DE LA DISCAPACITAT

L'acte de Barcelona, sota el lema "Això si que no, si ens retalleu desapareixem" i promogut per DINCAT , té entre alguns dels seus objectius defensar els drets de les persones amb discapacitat intel•lectual, posar de manifest el rebuig a les retallades, a les llistes d'espera, la destrucció d'ocupació i donar suport a les famílies.

La marxa de Madrid, sota el lema "SOS DISCAPACIDAD - Derechos, Inclusión y Bienestar a Salvo" y convocada per el CERMI Estatal, pretén donar contestació a la regressió dels drets i la pèrdua de protecció social de les persones amb discapacitat, també vol donar un toc d'atenció sobre la situació de la discapacitat en Espanya i la necessitat de prendre mesures per preservar els objectius aconseguits.


AETAPI CELEBRARÀ EL SEU PRÒXIM CONGRÉS A BARCELONA

AETAPI CELEBRARÀ EL SEU PRÒXIM CONGRÉS A BARCELONA

AETAPI, Asociación Española de Profesionales del Autismo, ha celebrat a València el seu XVI Congrés  : "La inclusión un derecho como ciudadano". El pròxim congrés se celebrarà a Barcelona el Novembre del 2014.