Campanya “Cantem per l’Autisme”

Campanya “Cantem per l’Autisme”

Proper concert de la Campanya "Cantem per l'Autisme" : el Cor Sant Esteve, de Castellar del Vallés, participa en la Campanya amb el seu concert d'estiu, que tindrà lloc el dijous dia 13 de Juny als jardins de l'Ajuntament de Castellar del Vallés, a les 18 h. Trobareu informació sobre el Cor Sant Esteve a la página de la Campanya.


Estrena de “Poca Vergonya” a la Filmoteca de Catalunya

Estrena de “Poca Vergonya” a la Filmoteca de Catalunya

La Filmoteca de Catalunya estrena a Barcelona el documental "Poca Vergonya". El documental reflecteix el procés d'assaig i d'interpretació d'una obra de teatre  protagonitzada per nois i noies amb autisme (del centre Mas Casadevall), dins del projecte "Escenaris Especials".  Aquest projecte, que utilitza el teatre com eina d'intervenció psicològica, consta de cursos de teatre impartits per professionals de l'àmbit de la Psicologia i de l'Art Dramàtic, adreçats a persones amb risc d'exclusió social, amb l'objectiu de treballar aspectes psicosocials.  Els cursos finalitzen en tallers teatrals. La idea del documental és la de capturar i mostrar el camí que fan persones amb trastorn de l'espectre autista fins arribar a pujar a l'escenari i actuar davant del públic, donant valor i visibilitat a l'esforç que fan cada any els alumnes d' "Escenaris Especials", les seves famílies i els professionals que envolten el projecte. Dirigeix el documental Gerard Olivé, de l'empresa audiovisual Anganyadeu, que ha aconseguit reflectir amb gran fidelitat i delicadesa la filosofia d'Escenaris Especials. L'estrena tindrà lloc el dimarts 28 de Maig a les 18.30 a la sala Laia de la Filmoteca de Catalunya.  Les entrades estaran disponibles, durant tot el dia de l'estrena, a les taquilles de la Filmoteca, a un preu de 4 euros.    Consulteu tarifes especials per grups i carnets.      Per motius d'aforament cal registrar-se.


Entrevistes al Dr. David Amaral, director científic del Mind Institute de Califòrnia

Entrevistes al Dr. David Amaral, director científic del Mind Institute de Califòrnia

El passat 6 d'abril va tenir lloc la conferència del Dr. David Amaral al Cosmo Caixa. Durant la seva estada va ser entrevistat pels medis La Vanguardia "Tractar aviat un trastorn autista frena l'evolució" i el Diario Médico "El autismo podría brotar en la etapa intrauterina". També va ser entrevistat per L'Aixada (revista del Mas Casadevall). Acompanyava al Dr. Amaral la psicòloga Maria Díez que actualment està fent una estada al Mind Institute. La conferència va comptar amb la presència de la Consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, que va presidir l'acte, el vicepresident del Patronat de la Fundació Autisme Mas Casadevall, José Luis Bruned, el director de l'Àrea d'Integració Social de la Fundació la Caixa, Marc Simón, i la coordinadora de la Federació, Àngels Roca. Entre els més de 250 assistents es va comptar amb l'assistència del president d'Autismo España, Antonio de la Iglesia, la presidenta d'Autismo Europa Zsuzsanna Szilvasy i amb membres de diverses entitats catalanes i institucions. Van acudir a la cita diversos professionals del sector, famílies i estudiants, que no es van voler perdre l'oportunitat d'escoltar de primera mà els últims descobriments de les investigacions sobre els TEA.


La Federació visita el Complex Central “Egara” dels Mossos d’Esquadra

La Federació visita el Complex Central “Egara” dels Mossos d’Esquadra

Diversos membres de la Federació, conjuntament amb persones d'altres entitats de Catalunya, van visitar el passat 26 d'abril els serveis Centrals del Mossos d'Esquadra a Sabadell, aquest acte té lloc dins de les activitats programades pels Mossos per commemorar el Dia Mundial de l'Autisme. Els nens i nenes van poder gaudir de la jornada amb diverses activitats com visita als cotxes policials i la demostració de la unitat canina. Els representants de les entitats que van acudir a l'acte, es van reunir amb diverses personalitats del cos policial. Durant la reunió es va parlar de la Fitxa Operativa d'Assistència a Persones amb TEA que han elaborat el Mossos d'Esquadre, amb col•laboració de la Federació i altres entitats catalanes. Aquesta fitxa servirà perquè el policies sàpiguen com actuar davant persones amb TEA que es troben en situacions d'emergència. El cos policial va mostrar la seva preocupació pel nostre col•lectiu i va atendre amablement algunes propostes per actuar amb sensibilitat davant les persones amb autisme o altres discapacitats.


Conferència del Dr. David Amaral

Conferència del Dr. David Amaral

Amb motiu de la celebració del seu 25 aniversari la Fundació Autisme Mas Casadevall, amb la col.laboració de la Federació Catalana d'Autisme i Asperger, convida a la conferència del Dr. David Amaral, director científic del Mind Institute de Califòrnia, el dia 6 de maig a les 19 hores al auditori del Cosmo Caixa, carrer Isaac Newton 26, Barcelona.  Aquesta es una oportunitat excepcional per escoltar a casa nostra a un científic expert i capdavanter en la recerca dels TEA i TDAH, que després de participar en el congrés anual del INFAR( Associació Internacional d'Investigació sobre Autisme), ens posarà al dia del estat de la recerca en aquesta matèria. L'acompanya Maria Díez que farà una breu exposició de la seva experiència al Mind Institute. L'assistència és gratuïta. L'aforament és limitat, per garantir reserva de plaça cal inscripció prèvia.  Es prega entrar a la sala a les 18h.45 m.


Nou servei de la Institució Guru

Nou servei de la Institució Guru

El nou servei d'atenció ambulatòria s'adreça a nens i joves amb diferents patologies, per tractar problemes en la parla, la lectoescriptura i fracàs escolar entre d'altes. S'ofereixen serveis en els camps de psicologia infantil i juvenil, reeducacions psicopedagògiques, psiquiatria, teràpia ocupacional, psicomotricitat, teràpia cognitiva-conductual i logopèdia. L'horari d'atenció serà de dilluns a divendres per les tardes, en hores concertades telefònicament al 936755455. 


 


Campanya "Cantem per l'Autisme"

Campanya

La Coral Infantil Notes.cat del Grup Coral Horta participa en la Campanya " Cantem per l'Autisme" amb el seu Concert de Sant Jordi, que tindrà lloc el 24 d'abril  a les 18:00 hores als Lluïsos d'Horta,  carrer Feliu i Codina 7-9,  Barcelona. Aquest concert de Sant Jordi estarà acompanyat pel pianista Brando Borràs. Trobareu més informació a la página de la Campanya.


Concert de la Coral Notes.cat

Concert de la Coral Notes.cat

El passat 24 d'abril, dins de la Campanya "Cantem per l'Autisme, es va celebrar el concert de Sant Jordi de la Coral Infantil Notes.cat, del Grup Coral Horta. El concert va reunir centenars de persones, es va omplir la platea i l'amfiteatre dels Lluïsos de d'Horta, fins i tot algunes persones van seguir el concert de peu. El concert va començar amb actuació dels mes petits, de 4 a 6 anys, seguits del mitjans, de 7 a 9 anys, i van acabar amb els grans, de 10 a 15 anys, tots ells dirigits per Marta Finestres i acompanyats pel pianista Brando Borràs. També present amb les seves indicacions es trobava Blanca Pastó, directora del Grup Coral Horta. Entreactes el president de la Federació, José Luis Bruned, va agrair la participació de la coral en aquesta campanya de sensibilització sobre l'autisme i el gran interès mostrat pels assistents, entre els que es van repartir més de 150 díptics informatius sobre els TEA.


25 Aniversari de Mas Casadevall

25 Aniversari de Mas Casadevall

El Centre Mas Casadevall celebra aquest any el 25 Aniversari de la seva fundació amb un seguit d'actes. El primer d'aquests actes és un concert benèfic que tindrà lloc el 19 d'Abril a les 20 hores a l'Auditori de Girona en el que Mariona Sarquella interpretarà Chopin al piano i la soprano Chantal Botanch, el baríton Xavier Mendoza i Quim Solà al piano, interpretaran àries i duets d'Òpera. Venda anticipada d'entrades a les taquilles de l'Auditori de Girona i del Teatre Municipal i al tel. 972573313. Els diversos actes commemoratius tindran lloc durant tota la primavera i la tardor del 2013.


Jornada sobre l’Abordatge Integral de l’Autisme

Jornada sobre l’Abordatge Integral de l’Autisme

L'Escola Universitària de la Salut i de l'Esport, EUSES, organitza una jornada sobre l'abordatge integral de l'autisme. Participaran en la jornada la Dra. Viloca i la psicomotricista Àngels Morral, de Carrilet, que parlaran de Psicomotricitat i importància del treball corporal en el tractament d'infants amb autisme, i Fermí Manchado, psicòleg i director tècnic de Mas Casadevall, que parlarà del tractament de l'autisme en la persona adulta. La conferència principal anirà a càrrec del Dr. Charles Aussilloux, psiquiatra infantil de la Facultat de Medicina de la Universitat de Montpellier i especialista en autisme i fisioteràpia. Podeu veure el programa de la jornada per obtenir més informació. Inscripció oberta.