Entrevista al President de la Federació

Entrevista al President de la Federació

Dilluns dia 8 d'Abril, amb motiu del Dia Mundial de l'Autisme, el periodista Joan Ortiz, responsable del espai radiofònic Punt.ORG de Radio Estel, que s'emet a les 20 hores, entrevistarà al President de la Federació José Luis Bruned. En l'entrevista es parlarà de les properes activitats de la Federació. 


Els Mossos d’esquadra participen en el Dia Mundial de l’Autisme

Els Mossos d’esquadra participen en el Dia Mundial de l’Autisme

Les accions es concreten  en il.luminació amb llum blava de les seus regionals Policials, programació  de visites guiades a les Comissaries del Municipi per entitats que treballen per persones amb trastorns de l'espectre autista, participació dels agents de la Policia en actes institucionals del Dia Mundial. També s'està creant una fitxa operativa d'ús intern per tal que els agents tinguin una informació bàsica sobre l'autisme quan es trobin en situació d'emergència. 


L'Escola d'Educació Especial Plancó celebra el dia Mundial de l'Autisme

L'Escola d'Educació Especial Plancó celebra el dia Mundial de l'Autisme

Nota de premsa Plançó: Avui és el dia Mundial de l'Autisme, amb el lema "Autisme, més comú del que creus". El projecte de l'Escola d'educació especial Plançó, està dirigit de manera específica a nens i nenes amb autisme de Lleida i Comarques, volem celebrar aquest dia, realitzant una activitat amb els nostres alumnes, així doncs. «Ens movem per l'Autisme fent un camí de color blau...»

Dins de les accions pel dia Mundial de l'Autisme, Contxi Riobó, directora de Plançó, va ser entrevistada al programa  « La tarda » presentat per Marta Romero, on va parlar sobre la tasca que fan a l'escola.

 


L’Escola Guru estrena l’IPAD com eina d’aprenentatge

L’Escola Guru  estrena  l’IPAD com eina d’aprenentatge

L'Escola GURU estrena el seu primer IPAD com una eina que facilita l'aprenentatge de les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista. A través de les diferents aplicacions treballen diversos aspectes educatius. Amb l'app "El Tren del Alfabeto de Lola" s'aprèn l'alfabet i algunes paraules simples i bàsiques. Amb "Dexteria VPP" es treballa la motricitat fina i la disposició de l'escriptura a mà. "Empatico" es una aplicació que en aquests moments només es troba en anglès i ajuda a treballar el reconeixement d'emocions. Amb apps com "Match it up", de la qual trobem diferents nivells, es treballa el reconeixement i l'associació.


IV Conferència sobre Cant Coral i Inclusió

IV Conferència sobre Cant Coral i Inclusió

El Moviment Coral Català celebra la seva IV Conferència sobre Cant Coral i Inclusió, aquest any dedicada a les "Dificultats d'Aprenentatge i Malalties Mentals". L'acte tindrà lloc el dissabte 16 de març al Centre Cívic Urgell, al carrer Comte d'Urgell 145 de Barcelona. La jornada contarà amb la presencia de la Federació Catalana d'Autisme i Asperger amb una ponència de la secretària de la Federació. Es pot assistir de forma gratuïta prèvia inscripció . L'aforament es limitat. Per més informació podeu accedir al programa de l'acte.


 Concert de les Corals de l'Escola Municipal de Música de Sabadell

Concert de les Corals de l'Escola Municipal de Música de Sabadell


El cor estava format per uns 30 nens i nenes d'edats entre els 11 i els 14 anys, dels quals van sortir veus blanques que interpretaven les parts solistes. Acompanyava un conjunt musical de Cámara format per piano, contrabaix, trompeta, flauta de pic i percussió amb intervenció d'un violí solista a càrrec del director de la coral. La cantata, "Breu Història de Catalunya" del mestre Antoni Ros Marbà, de uns 40 minuts de durada té una part narrativa a càrrec d'una persona adulta seguida per la part coral formada per veus blanques en les que ja es podien distingir veus bari tonals, metzos i sopranos. De la part instrumental destacava la intervenció solista de la percussió que ressaltava les parts èpiques i sobre tot el solo de violí a la quarta part de la cantata que acompanyava les parts més líriques o intimistes.


Campanya

Campanya

Torna la Campanya "Cantem per l'Autisme amb nous concerts. El divendres 1 de Març l'Escola Municipal de Música del Conservatori de Sabadell participarà amb el concert que porta com a títol : "Història de Catalunya en cançons". El conjunt de les cançons serà interpretat per els alumnes de tercer curs i després per els de quart curs de l'Escola.  Trobareu tota la informació del concert a la pàgina de la Campanya. 


“Em dic Pau i tinc trastorn de l’espectre Autista”

“Em dic Pau i tinc trastorn de l’espectre Autista”

La Federació ha editat un nou díptic destinat a la difusió i sensibilització respecte a la presència en la nostra societat de les persones amb autisme. Els díptics expliquen, amb l'ajuda dels dibuixos, algunes de les característiques més rellevants de les persones amb trastorns de l'espectre autista. Son iguals als de la Campanya però amb una nova portada. Si hi esteu interessats podeu demanar informació per correu: info@fecaa.cat


Estrena del documental “Poca vergonya”

Estrena del documental “Poca vergonya”

El documental "Poca vergonya" s'estrenarà el dissabte 9 de febrer a les 19 hores a l'Auditori de Banyoles. "Poca Vergonya" és un documental que reflecteix el procés d'assaig i d'interpretació d'una obra de teatre protagonitzada per nois i noies del Mas Casadevall dins del projecte "Escenaris Especials". Aquest projecte consta de cursos de teatre, impartits per professionals de l'àmbit de la Psicologia i l'Art Dramàtic. Els cursos finalitzen amb tallers teatrals que es representen en el teatre Municipal de Banyoles i a la Sala Planeta de Girona. La idea del documental és capturar i mostrar el camí que fan persones afectades de trastorns de l'espectre autista fins arribar a pujar a l'escenari i fer teatre davant del públic, i així donar valor a l'esforç que fan cada any els alumnes d'"Escenaris Especials", les seves famílies, i els professionals que envolten el projecte.


Les persones amb autisme gaudiran de la targeta “Cuida’m”

Les persones amb autisme gaudiran de la targeta “Cuida’m”


Amb la targeta "Cuida'm" s'identifiquen persones de col•lectius amb malalties que comporten limitacions relacionals i característiques clíniques que, en conseqüència, requereixen un conjunt d'actuacions diferenciades i l'acompanyament d'un cuidador en els seus contactes assistencials. Aquest és un dels objectius del Pla de Salut 2011-2015, que el sistema sanitari atengui determinats grups de població tenint en consideració les seves peculiaritats, tal com demanen els col•lectius des de fa anys i que ja funciona en alguna altra comunitat. La targeta no comporta cap modificació quant a drets ni nivell de cobertura a càrrec del CatSalut, és a dir, no atorga cap dret addicional, però permet una atenció més accessible i adaptada, que pot anar des de disminuir demores a les sales d'espera a facilitats per acompanyar el pacient en visites, zones d'urgències o activitats diagnòstiques, trasllat en ambulància, flexibilitat en el temps d'atenció, així com facilitats en l'atenció domiciliària i en les estades dels acompanyants en els hospitals durant els ingressos, entre d'altres. S'ha començant a repartir, dins d'una prova pilot, en diversos centres de les localitats de Cornellà de Llobregat, Manresa i el Maresme Central, i s'espera que al llarg del 2014 arribi a tot Catalunya.