Mas Casadevall a TV3

Mas Casadevall a TV3

El dimarts 4 de desembre TV3 va emetre el programa Divendres des de Serinyà. El programa, de quinze minuts de durada, va voler destacar la presència del Mas Casadevall en el municipi, oferint un reportatge de molta qualitat sobre el Mas.

El presentador, Espartac Peran, va conduir una conversa amb Fermí Manchado, director tècnic del Mas, una mare i un pare de residents. Es va parlar de l'autisme destacant la importància del treball com a element terapèutic per a les persones afectades. La conversa va ser il•lustrada amb abundants seqüències de l'entorn físic del Mas i del treball que els residents realitzen.


El sector de la Discapacitat surt massivament al carrer

El sector de la Discapacitat surt massivament al carrer

El diumenge 2 de desembre, per commemorar el Dia Mundial de la Discapacitat, el sector es va mobilitzar i va sortir al carrer per defensar els seus drets i denunciar el impagaments i les retallades.

La convocatòria va reunir pels carrers de Madrid milers de persones, entre afectats, familiars i treballadors. Va ser una marxa sense precedents a la que va acudir "Autismo España" i les seves entitats i diverses entitats catalanes.


Concentració a Barcelona per el Dia Internacional de la Discapacitat

Concentració a Barcelona per el Dia Internacional de la Discapacitat

Aquest dilluns 3 de desembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Discapacitat, centenars de persones es van concentrar a la Plaça Sant Jaume per dir prou a les retallades. Denuncien la reducció de les subvencions, lo qual posa en perill el sector.
També es va denunciar la retallada en l'atenció precoç i un "retrocés en el camí de la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat intel•lectual".


3 DE DESEMBRE DIA DE LA DISCAPACITAT

3 DE DESEMBRE DIA DE LA DISCAPACITAT

L'acte de Barcelona, sota el lema "Això si que no, si ens retalleu desapareixem" i promogut per DINCAT , té entre alguns dels seus objectius defensar els drets de les persones amb discapacitat intel•lectual, posar de manifest el rebuig a les retallades, a les llistes d'espera, la destrucció d'ocupació i donar suport a les famílies.

La marxa de Madrid, sota el lema "SOS DISCAPACIDAD - Derechos, Inclusión y Bienestar a Salvo" y convocada per el CERMI Estatal, pretén donar contestació a la regressió dels drets i la pèrdua de protecció social de les persones amb discapacitat, també vol donar un toc d'atenció sobre la situació de la discapacitat en Espanya i la necessitat de prendre mesures per preservar els objectius aconseguits.


AETAPI CELEBRARÀ EL SEU PRÒXIM CONGRÉS A BARCELONA

AETAPI CELEBRARÀ EL SEU PRÒXIM CONGRÉS A BARCELONA

AETAPI, Asociación Española de Profesionales del Autismo, ha celebrat a València el seu XVI Congrés  : "La inclusión un derecho como ciudadano". El pròxim congrés se celebrarà a Barcelona el Novembre del 2014.


Congrés Internacional d'Investigació sobre l'Autisme, IMFAR 2013

Congrés Internacional d'Investigació sobre l'Autisme, IMFAR 2013

El pròxim Congrés Internacional d'Investigació sobre Autisme, IMFAR , se celebrarà a San Sebastian els dies 2,3 i 4 de maig del 2013.

El Congrés Internacional d'Investigació sobre l'Autisme, IMFAR, se celebra cada primavera amb l'objectiu d'intercanviar i difondre, entre els científics que investiguen en autisme, els resultats de les darreres recerques, d'estimular la recerca per trobar les causes del Autisme i de promoure el diàleg entre científics.

El IMFAR es va celebrar per primera vegada l'any 2001, i el pròxim any 2013 serà la segona vegada que el congrés sortirà dels EE.UU (la primera va ser a Londres l'any 2008). Es preveu que assisteixin al congrés més de 1600 experts, nacionals i internacionals. L'Associació Internacional d'Investigació sobre l'Autisme, INFAR , que organitza aquesta gran trobada anual, ha encarregat al Dr. Joaquin Fuentes, cap de Psiquiatria Infantil i Adolescent de la Policlínica Guipuzcoa i consultor de recerca de Gautena , (Asociación Guipuzcoana de Autismo), l'organització de l'esdeveniment.

El dia 1 de maig, vigília dal Congrés, hi haurà un curs d'actualització i formació per a 600 persones, entre les que hi hauran representants de 300 famílies i professionals de l'àrea sanitària, educativa i social. El curs serà impartit per un equip de la UCLA, Universitat de Los Angeles, Califòrnia . Al voltant d'aquestes dates i per iniciativa de Gautena, Autisme Europa celebrarà també la seva assemblea anual.


L’Associació Aprenem organitza un CURS PECS AVANÇAT

L’Associació Aprenem organitza un CURS PECS AVANÇAT

El curs és una formació intensa de dos dies dissenyada per ensenyar als participants a aplicar apropiadament el Sistema de Comunicació per Intercanvi d'Imatges (PECS) a nivell avançat. Està adreçat pricipalment a: Logopedes, Psicòlegs, Mestres d'Audició i Llenguatge, Treballadors Socials, etc. És requisit indispensable d'accés a PECS AVANÇAT tenir el certificat del curs PECS BÀSIC..

Veure programa

L'Associació Aprenem ha ajustat un 30 % les condicions econòmiques del curs per tal de facilitar l'accés a formació de qualitat a totes les persones interessades.


La tradicional Castanyada també es va celebrar a les nostres entitats

La tradicional Castanyada també es va celebrar a les nostres entitats

Tots Sants ens porta la festa de la Castanyada i els centres també la varen celebrar. Els panellets elaborats entre tots, les castanyes i els moniatos varen fer gaudir a tothom.


“DIR Imatges”, exposició de fotografia i poemes de
l’Escola d’Educació Especial GURU

“DIR Imatges”, exposició de fotografia i poemes de <br/>l’Escola d’Educació Especial GURU

L'exposició, realitzada per mestres de GURU, es podrà visitar durant el mes d'Octubre a l'Hospital Sant Joan de Déu i al Novembre al Centre Cívic de Cotxers de Borrell. L'exposició "DIR Imatges", a través de la imatge i la paraula, té com a objectiu sensibilitzar a la societat i ajudar a persones amb TEA a millorar el seu benestar. 
 
L'exposició "DIR Imatges", a través de la imatge i la paraula, té com a objectiu sensibilitzar a la societat i ajudar a persones amb TEA a millorar el seu benestar.

Pot ser visionada durant el mes d'Octubre a l'Hospital Sant Joan de Déu a Esplugues de Llobregat, i després estarà en el Centre Cívic de Cotxers de Borrell de Barcelona, del 6 al 24 de Novembre.

El treball es obra de dos mestres de l'Escola de Educació Especial GURU, Daniel Vasco (Llicenciat en Pedagogia, Autor de les Fotografies) y Rafael Ibáñez (Llicenciat en Filosofia i Lletres, Autor dels Poemes). L'exposició "busca transmetre una reflexió sobre nostres alumnes i famílies".


JORNADES EUROPEES DE L’AUTISME 2012

JORNADES EUROPEES DE L’AUTISME 2012

Autisme Europa i l'Associació Sésame Autisme han organitzat les Jornades Europees del Autisme 2012, que s'han celebrat a Lyon els dies 5 i 6 d'Octubre , i que han tractat el tema del envelliment en les persones amb autisme.

El president de la Federació, José Luis Bruned i un representant del Mas Casadevall varen assistir a les jornades. 

Els primers autistes que varen ser diagnosticats i tractats com a tals a Europa tenen ara una edat entre els 40 i els 50 anys i les associacions europees afronten ara el repte d'aprofundir i debatre sobre el deteriorament que l'envelliment produeix en aquestes persones i quines són les respostes i quins els entorns i els serveis necessaris per afrontar-lo.

En la primera ponència ( Dr. Bernard Azéma, psiquiatre), es va parlar des del punt de vista estadístic.

En la segona ( Dr. B. Garreau, neuròleg), es va parlar dels efectes del envelliment en les persones amb autisme.

Es va parlar de l'acompanyament d'aquestes persones i es varen presentar dues experiències que ja estan en marxa a França: Abri Montagnard i Village de Sésame Autisme. Van haver-hi també ponències sobre experiències d'acompanyament, del Regne Unit, Suècia i Dinamarca.

Les ponències i les cinc experiències varen ser àmpliament debatudes. Es va debatre molt sobre si era millor crear centres específics per aquestes persones o dotar el centres existents amb els serveis necessaris per aquestes persones.

Actualment no hi ha suficient experiència per decantar-se per una de les dues opcions.

El segon dia de la trobada es va visitar el centre " El Village de Sésame" , situat a Messimy ( 30 Km. De Lyon), on s'atenen 32 residents, d'edats compreses entre 44 i 69 anys, i procedents d'altres centres de la regió. El centre està format per 4 xalets on viuen els residents i un de central per les activitats comunes i per trobades dels residents amb les seves famílies.

El centre està molt ben dotat, amb professionals dedicats a la prevenció i a l'atenció del deteriorament que l'envelliment produeix en aquestes persones.