Concert de les Corals de l’Escola Municipal de Música de Banyoles

Concert de les Corals de l’Escola Municipal de Música de Banyoles

La Jove Orquestra de Banyloles, el Quartet Ateneu i el Cor Gran de l'Escola de Música de Banyoles, van celebrar el seu concert de Nadal sota la direcció de Càndid Rodriguez, Andrea Mameli i Natalya Nesterchuck, i acompanyats al piano per Ultano Gomez. El quartet Ateneu va interpretar una Serenata de Mozart i una Ària de Bach, acompanyades de violí , viola i violoncel. Les dues seccions de la Jove Orquestra( secció Balma i secció Batenvic), van interpretar, entre altres, Hanukkah Song de Cançó Hebrea, el Concert de Brandenburg n.5 de J.S.Bach, i la secció Batenvic conjuntament amb el Cor Gran, What a wonderful World ( G. D. Weiss) i Al.leluia (L. Cohen). El concert va ser un éxit i el nombrós públic, més de 200 persones, va omplir l'Església de Santa Maria dels Turers.


Concert de les Corals Mozart i Corelli i la Coral Xera

Concert de les Corals Mozart i Corelli i la Coral Xera


Èxit de públic i èxit musical per la qualitat de les obres i dels grups que las interpretaven. El concert es va iniciar amb la "Missa puerorum" del compositor Jordi-Lluís Rigol, director dels cors. Una composició d'estil musical contemporani de caràcter neoclàssic i atonal, de gran nivell, que fou molt ben interpretada, amb musicalitat i disciplina, pels nens i nenes dels cors. La coral Xera, formada per pares i mares de l'escola, va mostrar un gran nivell en la interpretació d'un ampli ventall d'estils musicals i d'autors, destacant un Ave Maria de T.Luis de Victoria i un arranjament d'una nadala popular catalana fet pel mateix J.Ll.Rigol.


Mas Casadevall a TV3

Mas Casadevall a TV3

El dimarts 4 de desembre TV3 va emetre el programa Divendres des de Serinyà. El programa, de quinze minuts de durada, va voler destacar la presència del Mas Casadevall en el municipi, oferint un reportatge de molta qualitat sobre el Mas.

El presentador, Espartac Peran, va conduir una conversa amb Fermí Manchado, director tècnic del Mas, una mare i un pare de residents. Es va parlar de l'autisme destacant la importància del treball com a element terapèutic per a les persones afectades. La conversa va ser il•lustrada amb abundants seqüències de l'entorn físic del Mas i del treball que els residents realitzen.


El sector de la Discapacitat surt massivament al carrer

El sector de la Discapacitat surt massivament al carrer

El diumenge 2 de desembre, per commemorar el Dia Mundial de la Discapacitat, el sector es va mobilitzar i va sortir al carrer per defensar els seus drets i denunciar el impagaments i les retallades.

La convocatòria va reunir pels carrers de Madrid milers de persones, entre afectats, familiars i treballadors. Va ser una marxa sense precedents a la que va acudir "Autismo España" i les seves entitats i diverses entitats catalanes.


Concentració a Barcelona per el Dia Internacional de la Discapacitat

Concentració a Barcelona per el Dia Internacional de la Discapacitat

Aquest dilluns 3 de desembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Discapacitat, centenars de persones es van concentrar a la Plaça Sant Jaume per dir prou a les retallades. Denuncien la reducció de les subvencions, lo qual posa en perill el sector.
També es va denunciar la retallada en l'atenció precoç i un "retrocés en el camí de la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat intel•lectual".


3 DE DESEMBRE DIA DE LA DISCAPACITAT

3 DE DESEMBRE DIA DE LA DISCAPACITAT

L'acte de Barcelona, sota el lema "Això si que no, si ens retalleu desapareixem" i promogut per DINCAT , té entre alguns dels seus objectius defensar els drets de les persones amb discapacitat intel•lectual, posar de manifest el rebuig a les retallades, a les llistes d'espera, la destrucció d'ocupació i donar suport a les famílies.

La marxa de Madrid, sota el lema "SOS DISCAPACIDAD - Derechos, Inclusión y Bienestar a Salvo" y convocada per el CERMI Estatal, pretén donar contestació a la regressió dels drets i la pèrdua de protecció social de les persones amb discapacitat, també vol donar un toc d'atenció sobre la situació de la discapacitat en Espanya i la necessitat de prendre mesures per preservar els objectius aconseguits.


AETAPI CELEBRARÀ EL SEU PRÒXIM CONGRÉS A BARCELONA

AETAPI CELEBRARÀ EL SEU PRÒXIM CONGRÉS A BARCELONA

AETAPI, Asociación Española de Profesionales del Autismo, ha celebrat a València el seu XVI Congrés  : "La inclusión un derecho como ciudadano". El pròxim congrés se celebrarà a Barcelona el Novembre del 2014.


Congrés Internacional d'Investigació sobre l'Autisme, IMFAR 2013

Congrés Internacional d'Investigació sobre l'Autisme, IMFAR 2013

El pròxim Congrés Internacional d'Investigació sobre Autisme, IMFAR , se celebrarà a San Sebastian els dies 2,3 i 4 de maig del 2013.

El Congrés Internacional d'Investigació sobre l'Autisme, IMFAR, se celebra cada primavera amb l'objectiu d'intercanviar i difondre, entre els científics que investiguen en autisme, els resultats de les darreres recerques, d'estimular la recerca per trobar les causes del Autisme i de promoure el diàleg entre científics.

El IMFAR es va celebrar per primera vegada l'any 2001, i el pròxim any 2013 serà la segona vegada que el congrés sortirà dels EE.UU (la primera va ser a Londres l'any 2008). Es preveu que assisteixin al congrés més de 1600 experts, nacionals i internacionals. L'Associació Internacional d'Investigació sobre l'Autisme, INFAR , que organitza aquesta gran trobada anual, ha encarregat al Dr. Joaquin Fuentes, cap de Psiquiatria Infantil i Adolescent de la Policlínica Guipuzcoa i consultor de recerca de Gautena , (Asociación Guipuzcoana de Autismo), l'organització de l'esdeveniment.

El dia 1 de maig, vigília dal Congrés, hi haurà un curs d'actualització i formació per a 600 persones, entre les que hi hauran representants de 300 famílies i professionals de l'àrea sanitària, educativa i social. El curs serà impartit per un equip de la UCLA, Universitat de Los Angeles, Califòrnia . Al voltant d'aquestes dates i per iniciativa de Gautena, Autisme Europa celebrarà també la seva assemblea anual.


L’Associació Aprenem organitza un CURS PECS AVANÇAT

L’Associació Aprenem organitza un CURS PECS AVANÇAT

El curs és una formació intensa de dos dies dissenyada per ensenyar als participants a aplicar apropiadament el Sistema de Comunicació per Intercanvi d'Imatges (PECS) a nivell avançat. Està adreçat pricipalment a: Logopedes, Psicòlegs, Mestres d'Audició i Llenguatge, Treballadors Socials, etc. És requisit indispensable d'accés a PECS AVANÇAT tenir el certificat del curs PECS BÀSIC..

Veure programa

L'Associació Aprenem ha ajustat un 30 % les condicions econòmiques del curs per tal de facilitar l'accés a formació de qualitat a totes les persones interessades.


La tradicional Castanyada també es va celebrar a les nostres entitats

La tradicional Castanyada també es va celebrar a les nostres entitats

Tots Sants ens porta la festa de la Castanyada i els centres també la varen celebrar. Els panellets elaborats entre tots, les castanyes i els moniatos varen fer gaudir a tothom.