“DIR Imatges”, exposició de fotografia i poemes de
l’Escola d’Educació Especial GURU

“DIR Imatges”, exposició de fotografia i poemes de <br/>l’Escola d’Educació Especial GURU

L'exposició, realitzada per mestres de GURU, es podrà visitar durant el mes d'Octubre a l'Hospital Sant Joan de Déu i al Novembre al Centre Cívic de Cotxers de Borrell. L'exposició "DIR Imatges", a través de la imatge i la paraula, té com a objectiu sensibilitzar a la societat i ajudar a persones amb TEA a millorar el seu benestar. 
 
L'exposició "DIR Imatges", a través de la imatge i la paraula, té com a objectiu sensibilitzar a la societat i ajudar a persones amb TEA a millorar el seu benestar.

Pot ser visionada durant el mes d'Octubre a l'Hospital Sant Joan de Déu a Esplugues de Llobregat, i després estarà en el Centre Cívic de Cotxers de Borrell de Barcelona, del 6 al 24 de Novembre.

El treball es obra de dos mestres de l'Escola de Educació Especial GURU, Daniel Vasco (Llicenciat en Pedagogia, Autor de les Fotografies) y Rafael Ibáñez (Llicenciat en Filosofia i Lletres, Autor dels Poemes). L'exposició "busca transmetre una reflexió sobre nostres alumnes i famílies".


JORNADES EUROPEES DE L’AUTISME 2012

JORNADES EUROPEES DE L’AUTISME 2012

Autisme Europa i l'Associació Sésame Autisme han organitzat les Jornades Europees del Autisme 2012, que s'han celebrat a Lyon els dies 5 i 6 d'Octubre , i que han tractat el tema del envelliment en les persones amb autisme.

El president de la Federació, José Luis Bruned i un representant del Mas Casadevall varen assistir a les jornades. 

Els primers autistes que varen ser diagnosticats i tractats com a tals a Europa tenen ara una edat entre els 40 i els 50 anys i les associacions europees afronten ara el repte d'aprofundir i debatre sobre el deteriorament que l'envelliment produeix en aquestes persones i quines són les respostes i quins els entorns i els serveis necessaris per afrontar-lo.

En la primera ponència ( Dr. Bernard Azéma, psiquiatre), es va parlar des del punt de vista estadístic.

En la segona ( Dr. B. Garreau, neuròleg), es va parlar dels efectes del envelliment en les persones amb autisme.

Es va parlar de l'acompanyament d'aquestes persones i es varen presentar dues experiències que ja estan en marxa a França: Abri Montagnard i Village de Sésame Autisme. Van haver-hi també ponències sobre experiències d'acompanyament, del Regne Unit, Suècia i Dinamarca.

Les ponències i les cinc experiències varen ser àmpliament debatudes. Es va debatre molt sobre si era millor crear centres específics per aquestes persones o dotar el centres existents amb els serveis necessaris per aquestes persones.

Actualment no hi ha suficient experiència per decantar-se per una de les dues opcions.

El segon dia de la trobada es va visitar el centre " El Village de Sésame" , situat a Messimy ( 30 Km. De Lyon), on s'atenen 32 residents, d'edats compreses entre 44 i 69 anys, i procedents d'altres centres de la regió. El centre està format per 4 xalets on viuen els residents i un de central per les activitats comunes i per trobades dels residents amb les seves famílies.

El centre està molt ben dotat, amb professionals dedicats a la prevenció i a l'atenció del deteriorament que l'envelliment produeix en aquestes persones.


XVI CONGRÉS D’ AETAPI

XVI CONGRÉS D’ AETAPI

AETAPI (Asociación Española de Profesionales de Autismo) celebra el seu XVI Congrés, centrat en el tema "Por la inclusión: un derecho com ciudadano", els propers dies 15, 16 i 17 de Novenbre, a l'Hotel Balneari "Las Arenas" a la platja de la Malvarrosa de València.

Aquest XVI Congrés de AETAPI pretén recollir experiències i bones pràctiques dirigides a garantir la inclusió, la participació i el compliment dels drets com a ciutadans de les persones amb TEA.

Entre els ponents del Programa, cal destacar la presència dels experts Dra. Rita Jordan (Professora Emèrita de la Universitat de Birmingham, Regne Unit), Connie Kasarie (Professora de la Universitat de Californià, EEUU) i Neil Humphrey (Professor de Psicologia de l'Educació de la Universitat de Manchester, Regne Unit).


Campanya "Cantem per l'Autisme"

Campanya

La Federació posa en marxa una campanya de sensibilització en la que diverses corals infantils canten per l'autisme.

Veure més informació sobre "Cantem per l'Autisme"