El 28 de setembre, participa als sopars solidaris amb Aprenem i Mas Casadevall

El 28 de setembre, participa als sopars solidaris amb Aprenem i Mas Casadevall

6 de setembre de 2017.- Fundació Autisme Mas Casadevall i Associació Aprenem són les dues entitats beneficiàries de la propera edició de Dinners that matter (Sopars que importen), una iniciativa en la qual els restaurants col·laboradors donen el 25 per cent de la facturació directament i íntegra a una causa social a la qual dóna suport. Aquests sopars solidaris es fan quatre dijous l'any, seleccionant quatre causes diferents de projectes locals al voltant de quatre blocs: gent gran, malalties (càncer, diabetes,...), fam/pobresa i discapacitats. 

El proper sopar és el 28 de setembre i la causa solidària serà la lluita contra l'autisme, i en concret uns projectes d’Associació Aprenem i Fundació Autisme Mas Casadevall. En el cas d’Aprenem, els diners que es recaptin es destinaran al seu projecte de suport a la inclusió escolar. Amb ell es treballa perquè nens i nenes escolaritzats en centres ordinaris puguin accedir a les mateixes activitats que la resta de companys, cosa que no sempre és possible per manca de recursos d’atenció especialitzats. En el cas de Mas Casadevall, la recaptació es destinarà a la segona fase d’intervenció de l’aïllament dels tallers on els usuaris del centre fan diàriament la seva feina. Els tallers tenen 30 anys i presenten problemes d’aïllament, per la qual cosa són especialment freds a l’hivern i molt calorosos a l’estiu.

Encara que recaptar fons és una part important del que fa DinnersThatMatter, es vol ser molt més que una xifra. El coneixement és poder, i amb poder ve la capacitat de fer una diferència en la vida d’algú. Així que el veritable objectiu és ajudar a donar veu a projectes socials locals i difondre el seu missatge a tantes persones com sigui possible. 

Els restaurants participants en la iniciativa són:  2Y, Bisibisau, Dos Torres, El diset, El Sortidor, Feeding Spain, Fritz Restobar, Iradier, L'Atélier, La Taula, Vivanda, Bodega Monumental, Memorias de China, Suquet de l'Almirall, Tia Santa, Udon (3 restaurants.):

Trobareu la informació completa en aquest  ENLLAÇ

Encara som a temps de fer créixer la xarxa de restaurants col·laboradors amb aquesta iniciativa. Si creieu que hi ha algun restaurant de Barcelona o de qualsevol altra població que pogués estar interessat en adherir-se a aquesta iniciativa, contacteu amb irenecalvis@hotmail.com; els guanys que en puguem obtenir seran majors! I recordeu que els restaurants que participen a Dinners that matter s'ho poden desgravar a Hisenda. 

(¡) Molt important!! Si sortiu a sopar el dijous 28 a algun d’aquests restaurants, informem-nos entre nosaltres, i feu-vos una foto al restaurant on estigueu que després ho compartirem entre tots!! Podeu mencionar el projecte a twitter (@DinnersTmatter) i Facebook (@dinnersthatmatter)

 


10 mares de nens i joves amb autisme al curs per dinamitzar Grups d'Ajuda Mútua (GAM)

10 mares de nens i joves amb autisme al curs per dinamitzar Grups d'Ajuda Mútua (GAM)

27 de juliol de 2017.- Una desena de mares d'infants i adolescents amb autisme són els participants al curs de formació de dinamitzadors de Grups d'Ajuda Mútua (GAM) en Salut Mental infantil i juvenil en el qual col·labora el Grup TEA Sant Cugat. És un curs dirigit per dues formadores, consta de vuit sessions, va començar a mitjans juny i acabarà al novembre a Sant Cugat. "Les sessions del curs passen molt ràpid i això és un indicador de l'interès que desperta", explica la presidenta del Grup TEA Sant Cugat i una de les participants al curs, Adelaida Soler. Soler afegeix: "el desenvolupament del curs és molt adequat ja que, de manera vivencial, experimenten què és això d'un GAM i fem intervencions pràctiques que ens ajuden a entendre la manera com ha de funcionar i com s'ha de desenvolupar".

El curs és una iniciativa del projecte Activa't per la Salut Mental de la federació Salut Mental Catalunya i en ell participen també l'ajuntament de Sant Cugat i l'Obra Social "La Caixa". Adreçat a familiars i cuidadors, la presidenta del Grup TEA Sant Cugat opina que "està resultant una experiència molt pràctica, interessant i satisfactòria que ens permetrà dinamitzar un GAM amb les eines necessàries".

Precisament, aquest és l'objectiu de les sessions, facilitar als dinamitzadors les eines necessàries per acompanyar el grup seguint el model GAM de l’Activa’t, basat en el suport entre igualsEls GAM són espais autogestionats que compten amb un o dos dinamitzadors, també usuaris del grup, que acullen, acompanyen i generen dinàmiques de comunicació. 


'Il·lusions aquàtiques', un projecte d'oci i inclusió laboral d'Autisme amb Futur

'Il·lusions aquàtiques', un projecte d'oci i inclusió laboral d'Autisme amb Futur

24 de juliol de 2017.- L'associació Autisme amb futur, que agrupa famílies de les comarques del Pendès i el Garraf, va posar en marxa l'any passat el projecte 'Il·lusions aquàtiques' per a nens i joves amb un trastorn de l'espectre autista.

Amb ell es fomenten activitats aquàtiques com el paddle surf, que contribueixen a augmentar la seva autonomia personal i les ajuda a desenvolupar-se millor. La iniciativa va arribar  després d'una prova pilot començada l'any anterior juntament amb l'associació SUPerando i gràcies a la col·laboració de la Fundació Decathlon, que aporta el material per poder desenvolupar les diferents activitats aquàtiques.  La prova va superar totes les expectatives i va ser un incentiu per buscar la forma que arribés a la resta dels nens de l’associació. Així es va començar a dissenyar el projecte que es va presentar a la Fundació Decathlon, juntament amb la botiga Decathlon de Sant Pere de Ribes, i va ser escollit per rebre una donació de 16.000 euros per fer-lo realitat.

Així, l'estiu del 2016 va arrencar la primera activitat del projecte: Paddle Surf per a nens i joves amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) a la platja de Cubelles. A més, durant el període 2016-2017 s'ha fet busseig i jocs d’aigua, dirigides i adaptades als nens amb TEA per monitors titulats i experimentats, conjuntament amb l'entitat Sitges al Aigua sin limitaciones, i amb el suport dels voluntaris que col·laboren amb l’associació, entre els quals s'han incorporat treballadors de la botiga Decathlon, molt conscienciats amb la causa.

Tant es així que va fer possible un conveni perquè els joves de l’associació poguessin formar-se i fer practiques a la seva botiga, la qual cosa va ser determinant per resultar escollits a la presentació del projecte, ja que la Fundació Decathlon premia la inserció laboral d'aquests nens. El resultat és que un dels nois  de l’associació, Traian, de 18 anys treballa a la botiga Decathlon de Sant Pere de Ribes, amb tan bons resultats que a dia d’avui es un més de l'euipa la botiga. En Traian treballa atenent al públic, està content amb la feina i és molt servicial. Sempre ajuda a tots els clients, els acompanya fins al producte i els ajuda. Tots els seus companys i clients sempre diuen que és molt amable.

Il·lusions Aquàtiques, es també un reconeixement a l’esforç que els pares i mares de l’associació Autisme amb Futur fan cada dia per garantir als seus fills un futur i una qualitat de vida.


Cóm afecta a les entitats el canvi en les subvencions del 0,7% de l'IRPF?

Cóm afecta a les entitats el canvi en les subvencions del 0,7% de l'IRPF?

18 de juliol de 2017.- Mesos enrere, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i les Comunitats Autònomes van acordar la creació d'un nou model mixt de gestió del 0,7 per cent de l'IRPF, amb un tram estatal i un altre d'autonòmic, quan fins ara el gestionava en exclusiva el govern central.

En una recent reunió de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, amb el sector es va explicar el funcionament inicial d'aquest model:

ü  El 2017, cada entitat rebrà la mateixa quantitat del Ministerio de Sanidad, Asuntos Sociales e Igualdad obtinguda l'any 2016. La manca de temps per aplicar enguany la nova normativa fa que s'apliqui a partir del 2018, i es desenvoluparà a partir del mes de setembre.

ü  Les entitats que no van rebre subvenció de l'IRPF l'any 2016 hauran d'esperar al 2018, i aquest any no rebran res. Per tenir dret a subvenció, les entitats han de tenir una antiguitat de mínim 2 anys i estar registrades en el Departament d'Afers Socials i Famílies.

ü  Per poder rebre les subvencions igual que l'any passat, les entitats ho hauran de sol·licitar en els següents terminis: 

-          S'obriran les bases de sol·licitud i convocatòria de forma telemàtica (consultant a la web de la Conselleria): entre finals de juliol i la primera setmana d'agost.

-           Es publicaran a la pàgina web de la Conselleria les entitats que tenen dret a rebre el mateix import que el 2016: entre els dies 7 i 11 d'agost.

-          Termini d'entrega dels documents de sol·licitud: entre el 21 d'agost i el 8 de setembre.

-          La resolució per part del Departament: a finals de setembre.

-          Atorgament provisional: entre el 20 de novembre i el 30 de desembre.

-          Pagament de la subvenció: gener del 2018.

Com sempre, si teniu cap dubte, podeu contactar amb nosaltres a través de l'adreça de correu electrònic info@fecaa.cat o al telèfon 683 15 83 09 

Peu de foto: La nova caldera de biomassa de la Fundació Autisme Mas Casadevall és un projecte que ha rebut ajuts a càrrec del 0,7% de l'IRPF  

  


Premi de la fundació KPMG a l'associació Aprenem

Premi de la fundació KPMG a l'associació Aprenem

14 de juliol de 2017.- Aprenem Associació per a la inclusió de persones amb autisme, entitat associada  a la nostra federació, va rebre el 28 de juny passat un dels premis de la Fundació KPMG "Donem suport a projectes que transformen la societat" i que aquest any va recaure, a més en dues entitats de l'autisme, Aprenem i la Federació Autisme Andalusia.

Amb aquests premis, la fundació KPMG dóna els diners procedents del consum de cafè o refrescos a les seves oficines als projectes socials en què col·laboren els treballadors de KPMG, seguint el seu propòsit de donar suport al seu compromís i impulsar la transformació del Tercer Sector. En les convocatòries que s'han celebrat en els cinc últims anys, han donat un total de 285.368 euros a una trentena d'organitzacions en què participen activament els seus professionals. Trobareu més informació clicant en aquest ENLLAÇ d'Autismo España.


30 de novembre-2 de desembre: Congrés Internacional d'Autismo Sevilla

30 de novembre-2 de desembre: Congrés Internacional d'Autismo Sevilla

13 de juliol de 2017.- La ciutat de Sevilla acollirà, del 30 de novembre al 2 de desembre d'enguany, el Congrés Internacional Autismo Sevilla Alcanzamos Sueños, tot coincidint amb el vintè aniversari de la creació del Centre Integral de Recursos d'Autisme Sevilla. L'entitat ha volgut commemorar-ho com s'ho mereix i per això ha convocat experts en Trastorns de l'Espectre de l'Autisme (TEA), professionals de renom internacional que  abordaran l'actualització en el diagnòstic i la intervenció i el suport a persones amb TEA al llarg del seu cicle vital.

Com a membres de la Confederació Autismo España, les entitats associades a la Federació Catalana d'Autisme i els seus membres gaueixen de condicions especials en la seva inscripció i en les tarifes de l'hotel on es fa el congrés. Si voleu saber què heu de fer per gaudir d'auqesta avantatges, contacteu amb nosaltres a través de info@fecaa.cat


El Parlament demana al Govern la creació d'unitats especialitzades en diagnòstic i tractament dels TEA

El Parlament demana al Govern la creació d'unitats especialitzades en diagnòstic i tractament dels TEA

7 de juliol de 2017.- El Parlament de Catalunya va aprovar el cinc de juliol una resolució per la qual insta al Govern de la Generalitat la creació d'unitats de referència altament especialitzades en diagnòstic diferencial, atenció, investigació i docència en TEA als serveis de salut. Aquestes unitats, apunta el text, hauran d’estar constituïdes per equips multidisciplinaris que treballin sota els criteris de les guies internacionals de bones pràctiques i s’hauran de coordinar amb els diferents serveis d’atenció a la població infantil i juvenil del territori.  

La resolució va ser presentada pel grup de Catalunya sí que es pot i recull les demandes de la nostra federació, fetes arribar en els últims mesos als diferents grups polítics catalans, i va comptar amb el suport de Junts pel Sí i del PP. En aquest sentit, volem agrair especialment la implicació i sensibilització de la diputada Gemma Lienas envers el col·lectiu de persones amb autisme, així com el suport rebut d'altres formacions.

A més de crear aquestes unitats, es demana elaborar una cartera de serveis que garanteixi la detecció, diagnòstic, atenció especialitzada i suport a les famílies, per a les quals es reclama, en el termini de sis mesos, la posada en marxa de programes Respir. Així mateix, s'insta a una prova pilot per a l'adaptació curricular de diversos graus mitjans de formació professional adreçats a alumnes que hagin aprovat l'ESO i incorporar l’alumnat amb TEA associat a discapacitat intel·lectual lleu o moderada al pla pilot dels Itineraris Formatius Específics (IFE).

Accelerar el cobrament de les prestacions econòmiques vinculades a la llei de promoció de l’autonomia i atenció a la dependència i revisar i actualitzar l’informe sobre El trastorn de l’espectre autista publicat el 2010 per l’Agència d’informació, avaluació i qualitat en salut són altres mesures incloses en la resolució.

Resolucions com aquesta, l'evolució de la qual seguirem de prop, són una mostra de la importància de la molta feina que es fa des de la federació en benefici de les persones amb autisme i les seves famílies, amb uns resultats que difícilment es poden assolir de forma individual. Junts per fer més! 

 

Podeu descarregar la resolució clicant AQUÍ

 

(Imatge Gemma Lienas: Canal Parlament) 


Torneig de futbol solidari amb el Centre de Recursos TEA de la Catalunya Central

Torneig de futbol solidari amb el Centre de Recursos TEA de la Catalunya Central

21 de juny de 2017.- El camp de futbol municipal de Sant Fruitós de Bages acollirà, el 8 de juliol, de 9 del matí a 9 del vespre, la segona edició del torneig de 12 hores de futbol solidari amb el Centre de Recursos Trastorns de l'Espectre Autista de la Catalunya Central.

La inscripció pr particiupar-hi és de 8 euros i inclou un entrepà, una bossa amb obsequi sorpresa, la possibilitat de gaudir de la piscina durant tot el dia i una assegurança d'accidents. S'hi poden inscriure equips de com a mínim set jugadors nascuts entre el 1995 i el 2000.   Ara toca entrenar!

Les inscripcions es poden fer per correu electrònic a torneigsolidaritea@gmail.com o al telèfon  627 304 955


Unes 500 persones assisteixen al concert de corals d'Olesa de Montserrat

Unes 500 persones assisteixen al concert de corals d'Olesa de Montserrat

19 de juny de 2017.- Unes 500 persones van assistir ahir, 18 de juny, al segon concert de corals infantils de la campanya d'enguany de 'Cantem per l'Autisme' impulsada per la Federació Catalana d'Autisme. Va ser al teatre de La Passió d'Olesa de Montserrat i estava organitzat per l’Escola Municipal de Música d’Olesa, dins del calendari d’activitats de l’ajuntament. 

En ell participaren les corals de tercer i quart de primària de les escoles Daina-Isard, Josep Ferrà i Esteva, Mare de Déu de Monterrat i Puigventós,  totes elles d’Olesa. Van interpretar la “Cantata Super D”, obra de Xavier Guitó; estaven dirigits per Roser Cascante i acompanyats pels professors de música de l’escola municipal: al teclat hi havia la Isabel Muniente, a la guitarra elèctrica David Garcia, al baix elèctric Jordi Ruiz i a la bateria Xevi Matama. 

En representació de la nostra federació hi assistí la presidenta, Rosa Serrano, la qual va explicar els objectius de la campanya, i el responsable de gestió, Alfred Hidalgo. La campanya consisteix a distribuir entre el públic del concert uns díptics informatius (en aquest concert es van lliurar uns 200) on en Pau, un nen amb autisme, explica alguns dels seus trets característics. Alhora, la coral expressa la seva adhesió a la campanya.

La campanya Cantem per l'autisme va arrencar la tardor de 2012 amb un concert a l'església de Santa Anna de Barcelona. Des d'aleshores s'han celebrat 25 concerts, en els quals hi han participat 33 corals.

 Concert Cantem per l'Autisme a Olesa de Montserrat


18 de juny, 'Cantem per l'autisme' a Olesa de Montserrat

18 de juny, 'Cantem per l'autisme' a Olesa de Montserrat

Diumenge 18 de juny, segon concert del 2017 del cicle Cantem per l'Autisme de la Federació Catalana d'Autisme. Serà a les 12.30 del migdia al teatre de La Passió d'Olesa de Montserrat. Està organitzat per l’Escola Municipal de Música d’Olesa, dins del catàleg d’activitats de l’ajuntament. En ell participaran les corals de tercer i quart de primària de les escoles Daina-Isard, Josep Ferrà i Esteva, Mare de Déu de Monterrat i Puigventós,  totes elles d’Olesa.  Interpreteran la “Cantata Super D”, obra de Xavier Guitó, estaran dirigits per Roser Cascante i acompanyats pels professors de música de l’escola municipal: al teclat hi haurà Isabel Muniente, a la guitarra eléctrica David Garcia, al baix elèctric Jordi Ruiz i a la bateria Xevi Matamala.

La campanya consisteix a distribuir entre el públic del concert uns díptics informatius on en Pau, un nen amb autisme, s'explica alguns dels seus trets característics. Alhora, la coral expressa la seva adhesió a la campanya.

La campanya Cantem per l'autisme va arrencar la tardor de 2012 amb un concert a l'església de Santa Anna de Barcelona. Des d'aleshores s'han celebrat 24 concerts, en els quals hi han participat 29 corals L'últim va ser el quatre de juny a Manresa.