Sessió de sensibilització del Grup TEA Sant Cugat a l'escola l'Olivera

29 de maig de 2017.- El grup TEA Sant Cugat va organitzar la setmana passada una sessió de sensibilització per als pares de l'escola pública l'Olivera d'aquesta població, un centre que fa inclusió amb èxit, fins i tot amb alumnes amb autisme no verbals.

 

La sessió va sorgir arran de l'interès mostrat per l'equip directiu, el qual va contactar amb el grup perquè volia organitzar activitats per a professors, alumnes i pares. Així, es va proposar als professors fer el joc '10 minuts per l'autisme', que ha funcionat amb èxit en altres ocasions, perquè després ells el fessin amb els grups d'alumnes. I efectivament, el resultat de l'experiència amb els mestres va ser molt positiu. 

En acabar l’activitat, en la qual també es va projectar un documental, es  va crear un clima de conversa molt agradable entre els professors i la mare de l’associació que va fer la dinamització del joc, amb preguntes força interessants que podrien donar lloc a una segona trobada. Pel que fa als pares, el grup no havia organitzat encara cap activitat específica i hi havia la voluntat que, amb els altres pares, no s'acabés personalitzant en casos concrets de l'escola, punt que preocupava especialment a l'equip directiu. Per això es va enfocar de cara a persones adultes i l'objectiu plantejat era posar en evidència el desconeixement sobre els TEA i les dificultats que això comporta en el dia a dia. També es va projectar el documental; en general, la valoració es molt positiva i, amb algunes modificacions, exportable i millorable.