Cóm afecta a les entitats el canvi en les subvencions del 0,7% de l'IRPF?

Cóm afecta a les entitats el canvi en les subvencions del 0,7% de l'IRPF?

18 de juliol de 2017.- Mesos enrere, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i les Comunitats Autònomes van acordar la creació d'un nou model mixt de gestió del 0,7 per cent de l'IRPF, amb un tram estatal i un altre d'autonòmic, quan fins ara el gestionava en exclusiva el govern central.

En una recent reunió de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, amb el sector es va explicar el funcionament inicial d'aquest model:

ü  El 2017, cada entitat rebrà la mateixa quantitat del Ministerio de Sanidad, Asuntos Sociales e Igualdad obtinguda l'any 2016. La manca de temps per aplicar enguany la nova normativa fa que s'apliqui a partir del 2018, i es desenvoluparà a partir del mes de setembre.

ü  Les entitats que no van rebre subvenció de l'IRPF l'any 2016 hauran d'esperar al 2018, i aquest any no rebran res. Per tenir dret a subvenció, les entitats han de tenir una antiguitat de mínim 2 anys i estar registrades en el Departament d'Afers Socials i Famílies.

ü  Per poder rebre les subvencions igual que l'any passat, les entitats ho hauran de sol·licitar en els següents terminis: 

-          S'obriran les bases de sol·licitud i convocatòria de forma telemàtica (consultant a la web de la Conselleria): entre finals de juliol i la primera setmana d'agost.

-           Es publicaran a la pàgina web de la Conselleria les entitats que tenen dret a rebre el mateix import que el 2016: entre els dies 7 i 11 d'agost.

-          Termini d'entrega dels documents de sol·licitud: entre el 21 d'agost i el 8 de setembre.

-          La resolució per part del Departament: a finals de setembre.

-          Atorgament provisional: entre el 20 de novembre i el 30 de desembre.

-          Pagament de la subvenció: gener del 2018.

Com sempre, si teniu cap dubte, podeu contactar amb nosaltres a través de l'adreça de correu electrònic info@fecaa.cat o al telèfon 683 15 83 09 

Peu de foto: La nova caldera de biomassa de la Fundació Autisme Mas Casadevall és un projecte que ha rebut ajuts a càrrec del 0,7% de l'IRPF