'Il·lusions aquàtiques', un projecte d'oci i inclusió laboral d'Autisme amb Futur

'Il·lusions aquàtiques', un projecte d'oci i inclusió laboral d'Autisme amb Futur

24 de juliol de 2017.- L'associació Autisme amb futur, que agrupa famílies de les comarques del Pendès i el Garraf, va posar en marxa l'any passat el projecte 'Il·lusions aquàtiques' per a nens i joves amb un trastorn de l'espectre autista.

Amb ell es fomenten activitats aquàtiques com el paddle surf, que contribueixen a augmentar la seva autonomia personal i les ajuda a desenvolupar-se millor. La iniciativa va arribar  després d'una prova pilot començada l'any anterior juntament amb l'associació SUPerando i gràcies a la col·laboració de la Fundació Decathlon, que aporta el material per poder desenvolupar les diferents activitats aquàtiques.  La prova va superar totes les expectatives i va ser un incentiu per buscar la forma que arribés a la resta dels nens de l’associació. Així es va començar a dissenyar el projecte que es va presentar a la Fundació Decathlon, juntament amb la botiga Decathlon de Sant Pere de Ribes, i va ser escollit per rebre una donació de 16.000 euros per fer-lo realitat.

Així, l'estiu del 2016 va arrencar la primera activitat del projecte: Paddle Surf per a nens i joves amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) a la platja de Cubelles. A més, durant el període 2016-2017 s'ha fet busseig i jocs d’aigua, dirigides i adaptades als nens amb TEA per monitors titulats i experimentats, conjuntament amb l'entitat Sitges al Aigua sin limitaciones, i amb el suport dels voluntaris que col·laboren amb l’associació, entre els quals s'han incorporat treballadors de la botiga Decathlon, molt conscienciats amb la causa.

Tant es així que va fer possible un conveni perquè els joves de l’associació poguessin formar-se i fer practiques a la seva botiga, la qual cosa va ser determinant per resultar escollits a la presentació del projecte, ja que la Fundació Decathlon premia la inserció laboral d'aquests nens. El resultat és que un dels nois  de l’associació, Traian, de 18 anys treballa a la botiga Decathlon de Sant Pere de Ribes, amb tan bons resultats que a dia d’avui es un més de l'euipa la botiga. En Traian treballa atenent al públic, està content amb la feina i és molt servicial. Sempre ajuda a tots els clients, els acompanya fins al producte i els ajuda. Tots els seus companys i clients sempre diuen que és molt amable.

Il·lusions Aquàtiques, es també un reconeixement a l’esforç que els pares i mares de l’associació Autisme amb Futur fan cada dia per garantir als seus fills un futur i una qualitat de vida.