10 mares de nens i joves amb autisme al curs per dinamitzar Grups d'Ajuda Mútua (GAM)

10 mares de nens i joves amb autisme al curs per dinamitzar Grups d'Ajuda Mútua (GAM)

27 de juliol de 2017.- Una desena de mares d'infants i adolescents amb autisme són els participants al curs de formació de dinamitzadors de Grups d'Ajuda Mútua (GAM) en Salut Mental infantil i juvenil en el qual col·labora el Grup TEA Sant Cugat. És un curs dirigit per dues formadores, consta de vuit sessions, va començar a mitjans juny i acabarà al novembre a Sant Cugat. "Les sessions del curs passen molt ràpid i això és un indicador de l'interès que desperta", explica la presidenta del Grup TEA Sant Cugat i una de les participants al curs, Adelaida Soler. Soler afegeix: "el desenvolupament del curs és molt adequat ja que, de manera vivencial, experimenten què és això d'un GAM i fem intervencions pràctiques que ens ajuden a entendre la manera com ha de funcionar i com s'ha de desenvolupar".

El curs és una iniciativa del projecte Activa't per la Salut Mental de la federació Salut Mental Catalunya i en ell participen també l'ajuntament de Sant Cugat i l'Obra Social "La Caixa". Adreçat a familiars i cuidadors, la presidenta del Grup TEA Sant Cugat opina que "està resultant una experiència molt pràctica, interessant i satisfactòria que ens permetrà dinamitzar un GAM amb les eines necessàries".

Precisament, aquest és l'objectiu de les sessions, facilitar als dinamitzadors les eines necessàries per acompanyar el grup seguint el model GAM de l’Activa’t, basat en el suport entre igualsEls GAM són espais autogestionats que compten amb un o dos dinamitzadors, també usuaris del grup, que acullen, acompanyen i generen dinàmiques de comunicació.