Saps què és l'Accessibilitat Cognitiva? Una campanya d'Autismo España t'ho explica

Saps què és l'Accessibilitat Cognitiva? Una campanya d'Autismo España t'ho explica

1 de febrer de 2018.- Saps què és l’accessibilitat universal? I l’accessibilitat cognitiva? L’accessibilitat universal és la qualitat dels entorns perquè qualsevol persona pugui participar i gaudir dels mateixos de forma autònoma, independentment de les seves capacitats, necessitats o expectatives. Per aconseguir-la entren en joc tres tipus d'accessibilitat: física, sensorial i cognitiva. Aquesta última, la més "invisible" de totes, és la que més importància té per a les persones amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA).

L’accessibilitat cognitiva fa referència a la comprensió de l'entorn, entenent com a tal un espai, producte o servei. Es diu que un entorn accessible cognitivament quan una persona és capaç d'entendre i interpretar la informació que proporciona, domina la comunicació que manté amb ell i pot realitzar amb facilitat les activitats que es desenvolupen en el mateix. Per tot això, cal adaptar el disseny dels entorns a les habilitats i necessitats d'aquestes persones, ajudant així a millorar la seva autoestima, el seu rendiment i el seu benestar i afavorint la seva inclusió i participació en la societat.

Per ajudar a conscienciar sobre la importància de l'accessibilitat cognitiva per a les persones amb TEA, Autismo España, la confederació de la qual formem part, ha posat en marxa una campanya en línia que posa el focus en els aspectes més rellevants.

Trobareu tots els detalls de la campanya, en català, clicant en aquest ENLLAÇ