Dia Mundial de l'Autisme: més actes, més participació, més sensibilització

Dia Mundial de l'Autisme: més actes, més participació, més sensibilització

17 d'abril de 2018.- Les entitats de la Federació Catalana d'Autisme han demostrat un cop més la seva capacitat de convocatòria, la seva imaginació i innovació a l'hora d'organitzar actes de sensibilització amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme i que s'han fet aquestes últimes setmanes. N'hi ha hagut de tots colors i volem recollir-ne alguns.

Així, el tret de sortida el va donar a mitjans d'abril l'Associació de pares i mares amb fills afectats pel transtorn de l'espectre autista,  Assotea Martorell, que  organitzà el col·loqui obert Experiència des de l'autisme per al Dia Mundial de l'Autisme, amb Raquel Montllor, psicopedagoga i educadora social, diagnosticada amb TEA. Biblioteca Municipal de Martorell.

Al seu torn, l'associació Aprenem va organitzar les xerrades Autisme i Actualitat a les seves delegacions de Girona i de Cornellà, a més d'una quinzena d'actes a Barcelona, (alguns ajornats a causa de la pluja) amb un acte central a l'escola la Salle Comtal.

També a Barcelona, concretament a CaixaFòrum, es va fer la taula rodona sobre Envelliment i TEA, reptes actual i de futur, que va comptar amb la participació de la Fundació Autisme Mas Casadevall, Fundació Guru i Autisme La Garriga.

A Sant Cugat del Vallès, el Grup TEA Sant Cugat va participar a la plaça del monestir en una carpa conjunta de sensibilització i informació, amb altres entitats de l'autisme que treballen al municipi, i va repartir globus als comerços de l'associació Centre Vila.

I a Manresa la màgia va ser la protagonista, ja que el Centre de recursos en trastorn de l'espectre autista de la Catalunya Central va organitzar un espectacle amb el Kary Mag Ilusionista a l'auditori Plana de l'OM, on també es podia contemplar una exposició sobre els primers cinc anys de l'entitat. 

Autisme amb futur, Associació de famílies amb TEA del Garraf i Penedès, va muntar una gran festa al centre cívic l'Espai de Roquetes, amb tallers, música, cercolets, timbals, enlairament de globus, esmorzar...

Una altra festa era la titulada Tots Som Blaus, amb inflables i xocolatada al Centre Cultural Calisay i Riera d'Arenys de Mar, organitzada per Junts Autisme: hi va haver disfresses, jocs, música popular, inflables, murals informatius i molt més; va acabar amb un multitudinari "Jo us veig", el lema de la seva impactant campanya de sensibilització d'enguany. I una mica més amunt en la línia de la costa, Viu Autisme va celebrar una jornada amb ponències, tallers i un torneig de pàdel a Platja d'Aro. Per acabar, un sopar solidari al restaurant Terra de l'hotel Alàbriga, que dirigeix Paco Pérez, un xef amb estrelles Michelín.

A l'altra banda del mediterrani, a Manacor, Univers Agatha va preparar una inoblidable vetllada poètico-musical a la Institució Pública Antoni M. Alcover, amb la presentació de les 'Lletres blaves per l'autisme'.

Ja com a colofó, l'Associació Trastorn de l'Espectre Autista Terres de l'Ebre va organitzar a Tortosa la seva primera jornada 'Parlem d'Autisme' a la qual s'hi van inscriure prop de 300 persones.