Expedient sancionador per la conferència pseudocientífica de Balaguer

Expedient sancionador per la conferència pseudocientífica de Balaguer

14 d’octubre de 2018.- La nostra federació celebra que el departament de Salut de la Generalitat hagi obert un expedient sancionador als organitzadors de la conferencia sobre autisme celebrada aquest matí a Balaguer; aquests prometien una “cura” de l’autisme a partir d’un medicament que, a més de prohibit i il·legal, pot posar en greu risc la salut dels que el prenguin.

Els organitzadors ja havien estat advertits pel departament i, després de les fortes pressions fetes des de les entitats de l’autisme i la denuncia feta a l’administració, d’entre les quals la nostra, van  cancel.lar (aparentment) l’acte i van  intentar organitzar-lo a Saragossa. Desafiant els advertiments, l’acte s’ha celebrat aquest matí i ha estat retransmès en directe a través de Facebook Live, provocant així l’obertura de l’expedient. Des de la nostra federació, agraïm al departament de Salut la fermesa en la seva actuació i confiem que no calgui denunciar cap altre acte que posi en risc la salut de les persones o jugui amb la desesperació o la ignorància de les famílies. Estarem atents!

Per això, demanem a les famílies que acaben de rebre un diagnòstic de TEA que recorrin a les associacions de famílies, que són les que millor els podran orientar sobre els professionals i tractaments per a l’autisme, i que no es deixin enredar per aquests grups que prometen coses que no són certes, perquè els trauran la salut i els diners.  

Podeu ampliar la informació en aquests enllaços

Salut expedienta a unos curanderos que venden cloro contra el autismo

Salut obre un expedient sancionador per una conferència pseudocientífica a Balaguer

El grupo que ‘cura’ el autismo desafía a Salut