La FECA, a la jornada sobre biblioteques inclusives

La FECA, a la jornada sobre biblioteques inclusives

4 de desembre de 2018.- La presidenta de la federació, Rosa Serrano, va participar ahir a la 2a Jornada de Biblioteques inclusives, que se celebrà a l’Espai Neàpolis de Vilanova i la Geltrú (Garraf). Organitzada pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la jornada tenia el suport de l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Institut Goethe.

En concret, Serrano va prendre part en una taula rodona, a les 13 hores, que duia per títol  Com fer accessibles les biblioteques als diferents col·lectius. La seva moderadora era Meritxell Almirall, psicòloga i coordinadora del grup de Formació del projecte Biblioteques inclusives. A més de la nostra presidenta, van prendre part en la taula: Montserrat Garcia, responsable d'accessibilitat i participació d’ECOM; Xavier Franch, de la Federació FEPCCAT; Neus Salvat, presidenta d’ACIC, i Núria Aragonés, de la Fundació Catalana Síndrome de Down. Aquesta jornada s’emmarca en els objectius de la Direcció General de Cooperació Cultural de sensibilitzar i difondre la necessitat de treballar a favor de la inclusió social, també des dels equipaments bibliotecaris.

S’adrecen a personal bibliotecari, gestors i tècnics culturals i representants municipals interessats a conèixer l’estat de la qüestió, des de la vesant internacional i també a partir de la visualització de les bones pràctiques que es duen a terme en l’entorn cultural i específicament a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.