2 d' Abril. Dia mundial de l'autisme

 

2 D'ABRIL de 2017, 2018

La FEDERACIÓ s'adhereix a la Campanya del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, en col.laboració amb les entitats federades i altres entitats, i participant en la Campanya d'Autisme Espanya amb el lema:  Trenquem Junts Barreres per l'Autisme.

Dins la Campanya, la FECA ha tingut presència en els mitjans de comunicació, compareixent aquest 2018 a roda de prensa el dia 27 de març a l'Hotel Condes de Barcelona, on la Presidenta , Rosa Serrano, va reclamar a les administracions públiques els recursos necessaris per al diagnòstic precoç i tractament primarenc del infants amb TEA. La informació més detallada de la roda de premsa es troba a diversos mitjans de comunicació : Catalunya Press, El Diari de l'Educació, Europa Press, Diari Ara, La Vanguardia, El Economista, COPE, Diari de la Discapacitat, La Razón,  Regió 7.  També al Diari Ara es cita Rosa Serrano en un article sobre la detecció tardana, i a Radio Olesa s'entrevista al director de la FECA, Alfred Hidalgo.

També s'ha participat en la iniciativa mundial de sensibilització que promou Autism Speaks i que porta el nom de LIUB ( ILUMINA'L DE BLAU ) , i per la qual centenars d'edificis de tot el món s'il.luminen de blau la nit del 2 d'Abril com a mostra de solidaritat amb les presones amb TEA. A Catalunya el 2017 i el 2018 més de 60 edificis es varen sumar a aquesta iniciativa, entre ells La Sagrad Familia, la Casa Batlló, el Castell de Montgrí, el Teatre del Liceu i altres.

2 D'ABRIL DE 2015

La FEDERACIÓ dona el seu suport a la campanya ‘Autisme. Stop Discriminació' d' Autisme Europa, a la que també s'afegeix Autisme Espanya i des de la qual s'ha impulsat una campanya a les xarxes socials per commemorar el Dia Mundial de l'Autisme d'aquest 2015, en la pàgina www.diamundialautismo.com podeu troba tota la informació sobre les accions de la marató digital

El Manifest del Dia Mundial de l'Autisme d’aquest any, sota el lema de la campanya ‘Autisme. Stop discriminació’, té l’objectiu d’ajudar a la societat a prendre consciencia de la realitat de les persones amb TEA i promoure la seva inclusió, per evitar situacions de discriminació i vulnerabilitat dels seus drets fonamentals.

 

DMCA 2015 ALS MEDIS DE COMUNICACIÓ

Reportatge TVE1, amb la presencia de Jose Luis Bruned, president de la Federació, Francesc Sistach de Specialisterne i Amaia Hervàs, Directora Unitat d'Autisme del Hospital Sant Joan de Déu.

Entrevista a Berta Salvadó a BTV, de l'entitat COADI i representant a la Federació, sobre el Dia Mundial de l'Autisme i les necessitats de les persones amb TEA i les seves famílies.

Reportatge a BTV ‘Una prova pilot defensa la integració dels nens amb autisme a les escoles ordinàries' en la que participa l'entitat Aprenem.

Reportatge a 8TV de Specialisterne ‘Sobre el potencial de les persones amb autisme'  

Noticia a la web de TV3: L'escola d'educació especial Plançó crea un puzle de grans dimensions a la plaça Sant Joan de Lleida per commemorar el Dia Mundial de l'Autisme.

 

 

2 D'ABRIL DEL 2014 

La FEDERACIÓ dona suport a les campanyes d'Autisme Europa i Autismo España fent difusió als medis de comunicació, a les seves entitat federades i a totes aquelles entitats que treballen per l'autisme a Catalunya. A Barcelona s'il•luminarà de blau el Palau de la Virreina i la Torre Agbar,  entre altres, també l'Ajuntament de Girona il•luminarà una façana per tal de donar suport al nostre col•lectiu dins de la campanya "Light it up blue" organitzada per Autism Speaks, on monuments i edificis de tot el món s'il•luminen de blau.

DMCA 2014 ALS MEDIS DE COMUNICACIÓ

La Vanguardia "La FECAA hace un llamamiento a la integración laboral de personas autistas"

Girona Noticies "La FECAA crida a la integració laboral de les persones amb autisme"

La Xarxa (Com Radio) 2 d'abril entrevista a Joan Calvís, pare d'un adult afectat de TEA resident a Fundació Autisme Mas Casadevall de Girona, i Lorena Monar, mare d'un nen amb TEA del Centre Especial Carrilet de Barcelona. 

Programa 8 al dia de 8tv amb Josep Cuní 2 d'abril entrevista a Francesc Pellicer, president de l'associació Obrir-se al Món, Víctor Panicello, coordinador del Projecte Àgatha, Frances Cuxart, psicòleg, professor a UAB i consultor en psicologia d'Autisme La Garriga, i Verònica Masdéu, mare d'un nen amb tea.  

Telenotícies TV3 reportatge al minut 25:08 de CR TEA CC, Centre de Recursos en TEA de la Catalunya Central, també reportatge en la TVManresa on surt la seva presidenta Rosa Serrano.  

Programa de ràdio "La Tarda"  entrevista a Fermí Machado, director tècnic de Fundació Autisme Mas Casadevall, Joan Cruells, president d'Autisme La Garriga, i a la Dra. Amaya Hervàs.   

 

AUTISMO ESPAÑA presenta la seva campanya "¿y tú qué sabes del autismo?", en la que ha col•laborat la Federació conjuntament amb altres federacions espanyoles. El músic i director d'orquestra Luis Cobos, l'escriptor i periodista David Cantero i l'actriu Nadia de Santiago presten la seva imatge per sensibilitzar sobre l'autisme en un vídeo en el que col•laboren persones amb TEA. Manifest Autimo España pel DMCA 2014.

  

AUTISME EUROPA presenta la campanya "Autism and Work. Together we can", on manifesten les necessitats de feina i educació per les persones adultes amb TEA a Europa, fet que facilita la seva inclusió a nivell social i laboral. 

 

 

2 D'ABRIL DEL 2013

AUTISMO ESPAÑA llança una crida a la societat per tal que conegui les necessitats i els drets de les persones amb trastorn de l'espectre autista i a les administracions perquè facin sentir la seva veu en els organismes nacionals i internacionals.

NACIONS UNIDES : el Secretari General de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, envía el seu missatge, en el que anuncia la celebració d'una reunió d'alt nivell el 23 de Septembre del 2013 per parlar de la situació de més de mil mil.lions de persones amb discapacitat, entre les que hi han les persones amb trastorn de l'espectre autista.

LA FEDERACIÓ té presencia en els mitjans: Joan Ortiz en el programa "Punt.ORG" de Radio Estel, entrevistarà a José L. Bruned el dilluns 8 d'Abril a les 20h.

 

 2 D'ABRIL DEL 2012:

AUTISMO ESPAÑA crida a les associacions a fer difusió de les necessitats de les persones amb TEA a través dels mitjans de comunicació.

LA FEDERACiÓ  té presència en els mitjans, una intervenció en el Telenotícies de TV3 i una altra en el canal 3/24, on un vocal de la Junta és àmpliament entrevistat sobre la situació de l'autisme. En el telenotícies vespre de Barcelona Televisió (BTV), el presentador entrevista a la Dra. Maria Díez, de l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

El 27 de Novembre del 2007 l'Assemblea General de la ONU adopta una resolució en la qual declara el dia 2 d'Abril com Dia Mundial de Conscienciació de l'Autisme. 

http://www.un.org/es/events/autismday
 
AUTISME EUROPA crida Europa a fer present l'autisme il•luminant de blau els edificis singulars.

A Barcelona s'il·lumina de blau la Torre Agbar.