''Cantem per l'Autisme''

 

La Federació Catalana d'Autisme i Asperger, amb la col•laboració de diverses corals infantils, ha posat en marxa una campanya de sensibilització durant la qual les corals cantaran per l'autisme. Els concerts tindran lloc durant aquest primer trimestre.
El lema de la campanya és "CANTEM PER L'AUTISME".

En els concerts de les corals que hi participin, la Federació repartirà, entre els assistents, uns díptics dissenyats pel dibuixant Miguel Gallardo, autor del llibre "Maria y yo" i de la pel.licula del mateix títol, en els que d'una forma senzilla, i a través d'un petit còmic, es donarà informació sobre l'autisme. 

Els concerts no tenen finalitat recaptatòria sinó únicament de sensibilització.

Corals que ja s'han adherit a la Campanya:

 • Cors Mozart i Corelli de l'Escola Ipsi de Barcelona i Cor Xera
  Els Cors Mozart i Corelli formen part de l'Escola de Música de l'Escola Ipsi. En el Cor Mozart canten alumnes de 7 a 8 anys i en el cor Corelli de 9 a 11 anys. El Director dels dos cors és Jordi Lluís Rigol, pianista i compositor de diverses obres corals i escèniques.
  El Cor Xera va ser fundat l'any 1994 i va néixer dins de l'Escola Ipsi. Està format per pares i mares d'alumnes de l'Escola i dirigit pel mateix Jordi Lluís Rigol.
 • Cor infantil Taflic
  Coral infantil del Far de l'Empordà que va començar el Juny del 2010. Està formada per 15 nois i noies d'edats entre 8 i 16 anys i dirigida per Albert Massip. La paraula Taflic, que dóna nom a la Coral, és una exclamació pròpia de l'Alt Empordà que vol dir: Caram!. Albert Massip ha format part de diversos grups de rock i folk com a vocalista i guitarrista i és membre actiu de la companyia Cor de Teatre.
 • Cor infantil Casp i Grup Coral Casp del Col·legi Casp de Barcelona
  Els cantaires del Cor infantil Casp son nens i nenes dels cursos 3er-6è de primària. El cor Casp va començar fa 6 anys. El Grup Coral Casp , fundat l'any 1982, està format per nois i noies de Secundària i Batxillerat. Les dues corals estan dirigides per MªJesús Culleré , cap d'estudis de l'Escola de Música Casp. Mª Jesús Culleré fou també directora del Cor de Petits de l'Orfeó Català des del seu inici fins el 2002.
 • Coral infantil SABA NOVA de Girona
  Creada l'any 1968 per el Mestre Josep Viader, amb la col•laboració de la Roser Busquets i l'Esperança Pèlach. Forma part del SCIC (secretariat de corals infantils de Catalunya) i actualment té un grup de nens i nenes de 3 a 8 anys, dirigits per La Roser Busquets, l'Esperança Pèlach i la Núria Cadena. També participarà al concert la coral adulta de Saba Nova.
 • Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB)
  Las tres formacions de l'Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB): la Jove Orquestra de Banyoles (JOB), el Quartet Ateneu i el Cor Gran de l'Escola Municipal de Música de Banyoles s'han adherit a la campanya. Trobareu informació sobre aquests conjunts musicals a www.ateneu.banyoles.cat. L'Escola Municipal de Música de Banyoles es va inaugurar l'any 1984 i ofereix classes de cant, cor, llenguatge musical i de molts diversos instruments.
 • Coral El Virolet i Coral Sinera dels Lluïsos de Gràcia
  La Coral El Virolet  va nàixer l'any 1966 com a secció infantil de la Coral Cantiga.
  Hi canten nens i nenes de 4 a 16 anys:
  4 i 5 anys dirigits per Berta Junqué i Marc de la Linde
  5 i 6 anys dirigits per Cinta Ollé i Toni Jorquera
  7 a 9 anys dirigits per Magalí Sala i Ricard Ripoll
  10 a 16 anys dirigits per Marta Cordomí i Eva Martínez
  Pianista: Josep Ollé.
  La Coral Sinera  va nàixer l'any 1968 com secció jove de la Coral Cantiga. Els cantaires tenen edats entre 15 i 25 anys , i estan dirigits per Oriol Castanyer.
 • Cors de l'Escola Municipal de Música de Solsona
  L'Escola Municipal de Música de Solsona imparteix cursos de música, cant coral, dansa i també tallers d'instruments. Entre el seu professorat, Mª Jesús Culleré és professora de cant i directora de conjunts corals i de música de cambra.
 • Coral infantil Els Virolets i Coral Nit de Juny de Palafrugell
  La Coral Els Virolets va néixer l'any 1983 per iniciativa de la Coral Nit de Juny. Actualment ha esdevingut una escola de cant coral on hi podem trobar diferents seccions de cantaires, petits, joves i adults, sota el sopluig de l'Escola de Música de Palafrugell. Les directores són Cristina Ferrer, Carme Brugués, Marta Giner i Rita Ferrer. La projecció coral a Catalunya i a l'estranger és el seu signe identitari i els intercanvis, concerts, i trobades corals la seva activitat principal. La Coral Nit de Juny de Palafrugell, enguany està festejant els seus 34 anys. Rita Ferrer n'és la seva fundadora i directora. És membre de la Federació Catalana d'Entitats Corals, FCEC, i ha representat Catalunya en esdeveniments tant importants com el bicentenari dels drets de l'home a Cergy Pontoise- París l'any 1989. Ha portat la veu més enllà de les fronteres a molts països d'Europa i al Canadà.
 • Coral Infantil, Cor Jove i Coral d'Adults, de Sant Medir de Barcelona 
  La Coral de Sant Medir va ser fundada a l'empara de la Parròquia de Sant Medir l'any 1959 . Amb el pas dels anys es va anar desenvolupant i consolidant. Actualment està formada per una Coral Infantil integrada per tres grups (petits, mitjans i grans), un Cor Jove i una Coral d'Adults. Les Corals Infantils i el Cor Jove estan dirigits per Mercè Viña i Ramon Beltran. Aquest darrer dirigeix també la Coral d'Adults. La Coral Sant Medir és membre de la FCEC, dels CJC i també està adherida al SCIC.                
 • Escola Municipal de Música del Conservatori de Sabadell   
  Les dues Corals formades per els alumnes de tercer i de quart curs de l'escola Municipal de Música del Conservatori de Sabadell oferiran les dues el mateix concert que portarà com a títol: "Història de Catalunya en Cançons". El concert consta d'un recull de 10 cançons, on el narrador explica l'Història de Catalunya des de la Prehistòria fins a la Renaixença. les cançons varen ser escrites per Jaume Picas en els anys 60 i popularitzades per La Trinca i per Guillermina Mota. La música és d'Antoni Ros Marbà i està basada en el so de la música catalana amb uns arranjaments instrumentals basats en la cobla. En aquest concert la versió que oferiran les corals serà un arranjament d'Oscar Penyarroya per cor, piano, percussions, trompetes i contrabaix. 
 • Coral Infantil Notes.cat 
  La Coral Infantil Notes.cat es va fundar el setembre del 2006 al barri d'Horta i és la secció infantil del Grup Coral Horta. Enguany canten a la Coral 110 nens, d'edats entre els 4 i els 15 anys, distribuïts en tres grups, els petits de 4 a 6 anys, els mitjans de 7 a 9 anys i els grans de 10 a 15 anys, tots dirigits per Marta Finestres.  El Grup Coral Horta va començar l'any 1979, la presidenta des de fa 8 anys és la Blanca Pastó i forma part de la Coordinadora d'activitats d'Horta i de la Federació Catalana d'Entitats Corals.  Els tres grups de la Coral Infantil cantaran en el concert de Sant Jordi acompanyats al piano per el pianista Brando Borràs.
 • Cor Sant Esteve de Castellar del Vallés
  El Cor Sant Esteve de Castellar del Vallés va ser creat l'any 1985 per iniciativa de Mossèn Cols. Ha perticipat en esdeveniments de gran prestigi com el festival de Peralada, la programació estable de l'Auditori de Barcelona i del Palau de la Música i ha col.laborat en projectes educatius del Teatre del Liceu i de les Federacions de Corals Infantils i Adultes de Catalunya. Ha treballat amb orquestres i directors de gran prestigi, i amb Cors com l'Orfeó Donostiarra, el Cor Loeder Camera i Cantiga entre altres.  L'any 2003 va representar Catalunya en el taller Songbridge del Europa Cantat, un taller dedicat a Cors Infantils d'alt nivel de tot el món.  En el Cor s. Esteve canten nens i nenes d'edats entre 3 i 18 anys,  distribuïts en quatre grups:  Menuts ( 3 i 4 anys) dirigits per Mireia Humet i Marta Serrà, Petits ( 5 a 7 anys) dirigits per Glòria Casanovas, Mitjans ( 8 a 11 anys) dirigits també per Glòria Casanovas, i Grans ( 11 a 18 anys) dirigits per Jaume Sala.  Paul Perera els acompanya al piano.
 • Escola de Música Gravi
  L'Escola de Música Gravi comença la seva activitat pedagógica amb els nens de 3 anys, que en una primera etapa aprenen a conèixer el ritme i l'entonació i treballen en el desenvolupament de l'oïda. Dels 6 als 12 anys, els nens comencen una nova etapa, en la que poden tocar un instrument i formar part de la Coral o del Conjunt musical. Aquesta etapa es manté igual durant el cicle de Grau Mitjà.
 • Escola de Música de Vic
  L'Escola de Música de Vic és un servei municipal que compta amb Escola de Música i Conservatori. L'Escola incorpora també les Aules Associades, establertes en municipis de l'entorn, i està dirigida per Montse Catllà. Forma part de la Fundació Atlàntida que ofereix espectacles de referència i qualitat en un entorn de catalanitat, ja siguin músiques, dramatúrgies, coreografies o poesies. El Departament de Llenguatge i Cant Coral ofereix les Cantades de Nadal que tenen lloc a les escales del Museu Episcopal i als carrers de Vic, i en les que canten els grups infantils.
 • Cor Jove del Conservatori Professional de Música de Badalona
  El Cor Jove del Conservatori Professional de Música de Badalona es creà el 1989. El dirigeix Montserrat Pi. A més de la activitat acadèmica i dels concerts que ofereix a la pròpia cuitat ha realitzat diversos concerts a l'estranger : el 1991 a Namur (Bèlgica), 1996 a Toulouse, 2003 a Macon (França) i el 2010 a Piazenza (Itàlia). El 1984 participa amb l'orquestra del Teatre Lliure de Barcelona en l'obra "L'Arca de Noé" i el 1994 a les representacions de "Pepita Jimenez" d'Isaac Albèniz. El 1996 participa en l'enregistrament de l'òpera "Otello" de Verdi, enregistrament guardonat amb un premi Grammy. Ha participat en festivals i també en diverses temporades d'òpera del Gran Teatre del Liceu de BCN tant en intervencions corals com de nens solistes. El seu repertori està format bàsicament per les grans obres del repertori coral a veus blanques i el conformen compositors com A.Vivaldi, W.A.Mozart, J.Brahms, G.F. Händel, F. Mendelssohn, G. Fauré o B. Britten.
 • Coral Tessel-la
  La Coral Tessel-la va néixer l'any 2001 a la seu dels Amics de l'Unesco de Barcelona (AUB), amb la voluntat de convertir-se en un espai on infants i joves visquin la diversitat cultural a través de la cultura i el cant, inspirant-se així en l'ideari de l'UNESCO i promovent l'apropament dels cantaires no sols a un cant o una dansa sinó a una cultura, un poble. . La Coral consta de tres grups : petits (de 4 a 7 anys), mitjans (de 8 a 11 anys) i grans (de 12 a 18 anys). La direcció de la Coral ha passat per mans i veus molt diferents fins arribar a Gina Quatrecases Archs que és la directora actual. El repertori és ampli, es treballen cançons d'arreu del món, des de les més tradicionals fins a les més modernes, en les seves llengües originals o en adaptacions. Ha actuat en molts espais i per a moltes celebracions diferents, entre els quals el concert anual en motiu de l'obertura del programa altaveu dels AUB, el concert amb AJUTSI (associació per ajut al sud de la India), amb "músics Solidaris", a la cloenda del X aniversari d'ADDIF, en l'acte oficial del dia Internacional del Migrant, en el 50 aniversari de la Creu Roja de Barcelona ... Tessel-la : petita peça cúbica de marbre, terra cuita, vidre.. que forma part d'un mosaic.
 • Coral Voramar
  La Coral Voramar va néixer al 2010 a l'Escola Voramar de Barcelona. Els grups de coral de nens i nenes de l'escola han sorprès a tota la comunitat educativa per la seva qualitat de cant el que els ha portat a participar en diferents trobades i actuacions en el marc del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya. La coral consta de tres grups amb el professor de Guitarra Martin Hernández: grup d'iniciació (P4 i P5) dirigit per Marina Pastor, grup de petits i mitjans (de 1r a 6è de primària) dirigit per Caterina Clos i el grup de grans (ESO) dirigit per Maria Mercè Vina, que també dirigeix la coral d'adults Coral•lia.
 • Coral El Molinet
  La Coral El Molinet va néixer al 1994 amb l'objectiu de promoure el cant coral i transmetre el plaer de cantar entre els nois i noies de Molins de Rei. Al llarg d'aquests anys han format part del Molinet més de tres-cents cantaires i més de quinze directors/es que han participat als diversos concerts, intercanvis, sortides, trobades... Actualment compta amb uns 30 cantaires entre 3 i 16 anys, distribuïts en tres grups (petits de 3a 6 anys, mitjans de 7 a 10 anys i grans d'11 a 16) i 6 directors/es.

Concerts. Dates i llocs

2015

Concert Coral infantil El Molinet, diumenge 21 de juny a les 13h al Pati del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, al carrer Jacint Verdaguer 95 bis, 08750 Molins de Rei.

Concert Coral Voramar de l'Escola Voramar de Barcelona, dissabte 13 de juny a les 19:15 h. a l'Església de Sant Francesc d'Assis, al carrer Ramón Turró 130, 08005 Barcelona. 

 2013-2014 

Concert d'Hivern de l'Escola de Música Gravi, dissabte 14 de Desembre a les 10 h. del matí als Lluïsos de Gràcia, Plaça del Nord 7-10, 08024 Barcelona.

Concert de la Coral Al.legro, dissabte 14 de Desembre a l'Esglèsia de Sant Pere Nolasc (Mercedaries) de Barcelona. 

Cantades al Carrer de l'Escola de Música de Vic, dilluns 16 de Desembre a les 15.20 h. i a les 17.45 h., dimarts 17, dimecres 18 i dijous 19 a les 17.45 h. a les escales del Museu Episcopal . Dissabte 21 de Desembre, de 18 a 20 h. als carrers de Vic.

Cor Infantil Geriona de l'Escola Municipal de Música de Girona, dilluns 16 de Desembre a les 19 h. a l'Auditori de la Mercè, Pujada de la Mercè 12, 17001 Girona.

Coral Saba Nova, diumenge 22 de Desembre a les 12.30 h. a l'Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura, plaça de l'Hospital 6, 17002 Girona.

Cors de l'Escola de Música de Palafrugell, dijous 26 de Desembre a les 11 h. del matí, a l'Esglèsia de Sant Martí de Palafrugell. 

El Cor Jove, l'Orquestra Jove i l'Aula Coral del Conservatori de Música de Badalona, divendres 16 de maig a les 18h a l'església parroquial de Santa Maria, carrer Temple s/n,  08911, Badalona.

Coral Tessel-la,  dissabte 21 a les 18 h., a la seu dels Amics de l'UNESCO de Barcelona, carrer Mallorca 207 pral.  08036 Barcelona.

Coral Tessel·la i Coral Preludi, dissabte 20 de desembre a les 11:30 h. del matí, a la seu dels Amics de l'UNESCO de Barcelona, carrer Mallorca 207 principal. 

2012-2013 

Cors Mozart i Corelli i Cor Xera, el dia 4 de Desembre a les 19.30, a l'Església Parroquial de Santa Anna, carrer Santa Anna nº 29, Barcelona.

Coral Saba Nova de Girona, el diumenge 23 de Desembre,  a les 12.30, al Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura, Plaça de l'Hospital 6, 17002 Girona.

La Jove Orquestra(JOB), el Quartet Ateneu i Cor Gran de l'Escola Municipal de Música de Banyoles, el dissabte 15 de Desembre a les 16 h. a l'Església de Santa Maria dels Turers de Banyoles.

Coral Virolet i Coral Sinera dels Lluïsos de Gràcia, el diumenge 16 de Desembre a les 12 h. a la capella de la Salle de Gràcia, Plaça del Nord nº 14, 08024 Barcelona.

Cors de l'Escola Municipal de Música de Solsona, 14 de Desembre a les 19 h, a l'Església del Cor de Maria.

Cor infantil Taflic, el 22 de Desembre a les 21.30 al Centre Cívic del Far de l'Ampurdà.

Cor infantil Casp i Grup coral Casp, dimarts 18 de Desembre a les 21 h. a l'Església dels Jesuites de Casp, carrer Casp nº 27, Barcelona.

Coral Els Virolets i Coral Nit de Juny, el dimecres 26 de Desembre, dia de San Esteve, a les 11 del matí, a l'Església parroquial de San Martí de Palafrugell.

Coral Infantil, Cor Jove i Coral d'Adults de Sant Medir, 20 de Desembre a les 19 h., a la Sala Pepita Casanellas, pseig. Zona Franca nº 185, Barcelona.

Escola Municipal de Música del Conservatori de Sabadell, el divendres 1 de Març, a les 18.15 i a les 20 h., al Auditori Sala 3 del Espai Cultural Unnim, carrer d'en Font nº 25, Sabadell.

Coral Infantil Notes.cat, 24 d'Abril a les 18 h. als Lluïsos d'Horta, carrer Feliu i Codina 7-9, Barcelona.

Cor Sant Esteve de Castellar del Vallés, el  dijous 13 de Juny a les 18 h. als jardins de l'Ajuntament de Castellar del Vallés.